Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Zondagbabbel met Jan Van Steenkiste

Op zondag 8 maart 2020 om 10 uur praat Cas Goossens in CaféCultuur met Jan Van Steenkiste over zijn leven en zijn werk in de zorgsector. Jan, geboren in het rusthuis te Lendelede op 17 juli 1959, bleek al meteen voorbestemd om zich in te zetten voor de bejaardenzorg. Hij groeide op in Emelgem, was daar jarenlang lid van de scouts en werd er later groepsleider. Na zijn middelbare studies volgde hij de opleiding verpleegkundige.
Door het overaanbod aan verpleegkundigen begin jaren '80 kwam hij met zijn vriendin in Knokke-Heist terecht. Hij huwde in 1982, werd vader van 3 dochters en is inmiddels grootvader van 7 kleinkinderen.

 

Jan startte zijn carrière als verpleegkundige in het ziekenhuis te Knokke- Heist op de afdeling spoedgevallen en operatiezaal. Eind 1986 is hij even vertrokken naar de medische dienst van de Haven van Zeebrugge, maar in mei 1988 keerde hij terug naar het ziekenhuis van Knokke-Heist. Daar werkte hij voor de afdeling RVT Lindenhove en momenteel is hij algemeen directeur van vzw De Lindeboom. In zijn vrije tijd is Jan actief in de raden van bestuur van bejaardenzorg, onderwijs en Izegemse scouts. Hij is ook actief op de parochie/kerkfabriek en in het centraal kerkbestuur.

Prijs

€ 3.50

inclusief drankje

Organisatie

Cultuur Knokke-Heist

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter