Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Hartstocht & Romantiek tijdens Klassiek Leeft Vurig

Benjamin Glorieux en Anthony Romaniuk laten je gemoed smelten met de hartstochtelijke 19de eeuwse literatuur voor cello en piano tijdens het tweede concert van Klassiek Leeft Vurig. Op zaterdag 8 februari 2020 om 20 uur brengt dit topduo in de Sint-Vincentiuskerk van Ramskapelle werk van Beethoven, Brahms en Chopin. Glorieux en Romaniuk kleuren daarbij graag buiten de lijntjes. Laat je tijdens dit unieke concert onderdompelen in een warm bad vol heerlijke muziek. Het feeërieke kerkje van Knokke-Heists meest pittoreske dorpje brengt je met zijn heerlijke akoestiek sowieso in de juiste flamboyante sfeer!

Benjamin Glorieux

Topcellist Benjamin Glorieux wordt door Klara ‘één van de meest veelzijdige musici op deze planeet’ genoemd. Hij speelt zowel Bach, kamermuziek, authentieke instrumenten, moderne cello en zelfs jazz. Dat doet hij allemaal even schitterend en met veel overgave! De oud-leerling van het Kortrijkse Conservatorium speelt zowel met B’Rock, Il Fondamento als Ictus én kreeg de Klara als Beste Jonge Belofte in 2012.

Anthony Romaniuk

Spitsbroer en pianist Anthony Romaniuk is uit hetzelfde hout gesneden. Zijn repertoire omvat zowel Bach, Beethoven, Chopin als Ligeti. Hij werkt samen met cellist Pieter Wispelwey, het ensemble Vox Luminis en het Australian Chamber Ochestra. Maar zijn cd-opname én concerten met de wereldberoemde violiste Patricia Kopatchinskaja in de befaamde zalen zoals Wigmore Hall, Konzerthaus Berlin én de Opera van Sydney zijn zonder twijfel topmomenten uit zijn carrière.

Tickets en het volledige programma op www.klassiekleeft.be

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter