Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Gemeentelijke diensten van Knokke-Heist voorlopig nog altijd enkel telefonisch en elektronisch bereikbaar

Omdat sinds 4 mei 2020 de meeste bedrijven weer opstartten, gaan blijkbaar heel wat burgers van de veronderstelling uit dat ook de gemeentelijke diensten van Knokke-Heist opnieuw hun deuren openen voor het publiek. Dit klopt echter niet. Voorlopig zijn alle gemeentelijke diensten nog altijd enkel telefonisch en elektronisch bereikbaar. Het is wel de bedoeling dat vanaf maandag 18 mei 2020 het stadhuis op het Alfred Verweeplein, het Sociaal Huis op het Kraaiennestplein en het infokantoor van Toerisme op het Lichttorenplein in een beperkte personeelsbezetting opengaan. Voor het stadhuis en het Sociaal Huis kan dit bovendien enkel voor wie daarvoor vooraf een afspraak heeft gemaakt. 

Respecteer steeds de basismaatregelen: houd 1,5 m afstand, was of ontsmet de handen bij aankomst en vertrek en bedek de mond én neus, bij voorkeur met een mondmasker.

Stadhuis en Sociaal Huis 

Momenteel worden in diverse gemeentelijke gebouwen de nodige preventieve voorbereidingen getroffen om zowel voor het personeel als de bezoekers het risico op besmetting door het coronavirus maximaal te beperken.  Zo worden er op het gelijkvloers van het stadhuis balies voor Burgerzaken, Lokale Economie, Financiën en Strand & Dijk voorzien om te vermijden dat vanaf 18 mei teveel bezoekers zich naar de andere verdiepingen zouden begeven.  

Ook in het Sociaal Huis worden de vergaderlokalen op het gelijkvloers ingericht als spreeklokalen zodat ook daar de circulatie van bezoekers in het gebouw wordt beperkt.  Zowel in het stadhuis in Knokke als in het Sociaal Huis in Heist worden de wachtzalen opgedeeld zodat bezoekersstromen niet met elkaar in contact komen.  

In het stadhuis op het Alfred Verweeplein wordt vanaf maandag 18 mei 2020 gewerkt met een aparte in- en uitgang. Bezoekers moeten zich aanmelden aan de balie, worden visueel begeleid naar de wachtzaal en van daaruit naar hun afspraak. De bezoeker kan terug naar buiten gaan via de nooduitgang van het stadhuis.  

Voor het stadhuis en het Sociaal Huis kan dit bovendien enkel voor wie daarvoor vooraf telefonisch een afspraak heeft gemaakt. 

Voor meer info: https://www.knokke-heist.be/openingsuren-en-contactinfo

Infokantoor Toerisme 

In het infokantoor van de dienst Toerisme is omwille van de renovatiewerkzaamheden aan de trap op het Lichttorenplein, enkel de kant aan de Zeedijk toegankelijk. Via deze ingang worden vanaf 18 mei maximum 6 bezoekers in de ontvangstruimte toegelaten.  De openbare toiletten blijven aanvankelijk nog gesloten voor het publiek.   

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter