Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Wat mag er opnieuw van sport sinds 4 mei?

Sinds maandag 4 mei 2020 mag je contactloze sporten beoefenen in de buitenlucht met maximaal twee (steeds dezelfde) personen, naast de mensen die onder hetzelfde dak wonen, op voorwaarde dat fysieke afstand altijd gerespecteerd wordt. Naast de reeds toegestane sporten (wandelen, lopen, fietsen en skeeleren) mag je nu ook andere sporten beoefenen zoals golf, tennis, watersporten, atletiek, hengelen, petanque, … Deze opsomming is niet limitatief. Sporten kan alleen met eigen materiaal. Het verhuren of verkopen van sportuitrusting op de sportlocatie is niet toegestaan.  Sportcompetities en –tornooien blijven eveneens verboden.  

Op https://www.knokke-heist.be/vrije-tijd/sport/sport-vs-corona geeft de Sportdienst van Knokke-Heist een antwoord op de vele prangende vragen die sportievelingen zich stellen in coronatijd. Hieronder geven we alvast de belangrijkste.  

 

Welke gemeentelijke sportinfrastructuur opent Knokke-Heist vanaf 4 mei? 

Alle sportcentra blijven gesloten, met uitzondering van de atletiekpiste in het Burgemeester Graaf Leopold Lippenspark. Kleedkamers, douches, cafetaria en toiletten blijven eveneens gesloten. Bij gebruik van de atletiekpiste moeten de geldende voorwaarden nageleefd worden inzake gezelschap en social distancing. 

 

Mogen private sportaccommodaties hun deuren openen? 

Ja, voor die sporten die opnieuw toegelaten zijn en mits het naleven van de voorwaarden. Tennis-, golf-, watersport-, petanqueclubs,… mogen hun werking opnieuw opstarten. Sportvissen is ook opnieuw toegelaten mits naleving van de lokale politieverordening in Knokke-Heist. De toegang tot het kleedkamers, douches en horeca van sportinfrastructuur is nog steeds verboden. Toiletten en drankautomaten mogen opengesteld worden voor gebruik, mits de hygiënische voorschriften nageleefd worden. Indoor sportactiviteiten in bv. Sportoase Duinenwater en in de fitnesscentra zijn tot nader order verboden.  

Wat met de geplande sportevenementen in Knokke-Heist? 

Het College besliste op 30 april 2020 om de strandloop van 17 juli 2020 binnen het Loopcriterium van de Kust te annuleren. Op 1 mei 2020 werd beslist dat ook de vier triatlonevenementen (Iron Kid op 21 en 22 augustus, Finishers Triatlon op 23 augustus 2020, Zwintriathlon op 2 september 2020, Halve Triatlon op 5 september 2020) geannuleerd worden. Deelnemers krijgen de keuze om het reeds betaalde inschrijvingsgeld integraal terug te krijgen of de inschrijving kosteloos over te zetten naar editie 2021. 

Volgende evenementen gaan dus tot nader order door op de geplande datum: 

  • Night Run op 25 juli 2020 
  • Zeezwemmen op 27 juli 2020 
  • Early Bird Run op 27 september 2020 

 

Heb ik als sportclub recht op ondersteuningsmaatregelen vanuit de overheid? 

Sportclubs - en organisaties krijgen stap voor stap zicht op de financiële impact van de coronacrisis. Sport Vlaanderen stelde daarom een tabel op met de voornaamste compensatiemaatregelen die verschillende instanties momenteel aanbieden. Het document geeft je basisinformatie (maatregel, referentie, korte inhoud) maar ook op welke rechtsvormen de maatregel van toepassing is en hoe dit naar de sportsector vertaald wordt. Wil je beroep doen op één van deze maatregelen? Neem dan zeker contact op met de bevoegde instantie, vermeld in het document. https://www.sport.vlaanderen/nieuws/overzicht-compensatiemaatregelen-voor-sportorganisaties/ 

Voor alle infohttps://www.knokke-heist.be/vrije-tijd/sport/sport-vs-corona 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter