Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Canadese herdenkingsplechtigheden op Nederlands grondgebied geannuleerd

Na de annulering van de 47ste Canadese Bevrijdingsmars, kunnen ook de Canadese herdenkingsplechtigheden op Nederlands grondgebied niet doorgaan in het novemberweekend 2020. Met de aangescherpte coronamaatregelen en de nieuwe geldende noodverordeningen in Nederland kregen de organisatoren geen groen licht van het gemeentebestuur van Sluis om op 6 en 8 november 2020 een bloemenhulde te organiseren.  

Canadese plechtigheid in Knokke en Adegem 

Het beperkt Canadees militair contingent komt wel naar Knokke-Heist voor de plechtigheden van zaterdagmorgen 7 november 2020. Zij zullen Canada vertegenwoordigen op het Verzetsplein bij de bloemenhulde, gedurende de Bevrijdingsmis in de Margaretakerk en op de Canadese Militaire Begraafplaats in Adegem. 

Hang de Canadese vlag uit 

Om ondanks de coronacrisis onze Canadese bevrijders duidelijk in the picture te zetten, roept het gemeentebestuur de bevolking op om naar aanleiding van de 75ste verjaardag van het einde van WOII  massaal de Maple Leaf aan gevels en balkons uit te hangen. Canadese vlaggen kunnen tegen een gunsttarief van 25 euro aangekocht worden in het For Freedom Museum in Ramskapelle.   

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter