Knokke-Heist bezoeken als toerist?

BeNe Ladies Tour verschuift naar 2021

Omwille van coronaperikelen is dit jaar ook de wielerwedstrijd BeNe Ladies Tour afgelast. In de voorbereiding van deze vierdaagse, die op de kalender staat vermeld van donderdag 9 tot en met zondag 12 juli 2020, wordt deze organisatie momenteel geconfronteerd met te veel onzekerheden. Dit staat een vlotte voorbereiding van de wedstrijd in de weg.  

De organisatoren moeten rekening houden met de (verschillende) regelgeving van twee landen. Ook het feit dat er zowat dertig nationaliteiten aan de start verwacht worden, betekent een ernstige rem om deze internationale rittenkoers voor de wereldtop in het vrouwenwielrennen op een veilige en verantwoorde manier te organiseren.  

Hierin willen de verantwoordelijken geen enkel risico nemen. De gezondheid van iedereen staat in deze tijden voorop. Na overleg met de verschillende locaties (Utrecht, Roosendaal, Zulte, Sluis en Knokke-Heist) werd tot deze afgelasting overgegaan.  

Tijdens de komende weken wordt de focus gericht op de editie van 2021. Knokke-Heist kan dan alvast rekenen op de aankomst van een wegrit, later in de dag gevolgd door een tijdrit. Het contract dat de gemeente Knokke-Heist voor deze internationale wielerwedstrijd voor dames ondertekend heeft, loopt nog tot 2024.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter