Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Winterbobcampagne: al 37 bestuurders onder invloed van alcohol

De lokale politie steunt de winterbobcampagne met extra controles in Damme en Knokke-Heist. Sinds de start van de campagne reden al 37 van de 1.093 gecontroleerde bestuurders onder invloed van alcohol. Het politieteam trok veertien rijbewijzen in. Vijf automobilisten reden ook onder invloed van verdovende middelen.

Gerichte aanpak
Ook deze editie kiest het politieteam voor een efficiënte aanpak van de winterbobcampagne. Zowel overdag als ’s nachts ligt de nadruk op gerichte verkeerscontroles en hebben de patrouilles extra oog voor bestuurders met een risicovol of onaangepast rijgedrag. Deze automobilisten worden onmiddellijk aan de kant gezet en gecontroleerd.

Zomerbobcampagne
De lokale politie Damme/Knokke-Heist betrapte tijdens de zomerbobcampagne 49 bestuurders onder invloed van alcohol en negen onder invloed van verdovende middelen. Het politieteam trok ook twintig rijbewijzen in. De controles lopen ook na de bobcampagne door. In Damme en Knokke-Heist kan je het hele jaar door op snelheid, rijden onder invloed, gsm-gebruik en gordeldracht worden gecontroleerd. Inwoners kunnen gevaarlijke verkeerssituaties steeds melden via het webformulier op www.politie.be/5446.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter