Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Burgerbevraging Gemeente-Stadsmonitor door Vlaamse overheid

Data, informatie en kennis zijn essentieel om beleid voor te bereiden en te ondersteunen. Daarom biedt het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) verschillende lokale beleidsmonitoren aan. Zo is er onder meer de Gemeente-Stadsmonitor. Die bevat meer dan 300 omgevingsindicatoren, waarvan er ruim 100 worden verzameld via een driejaarlijkse burgerbevraging. Door de coronacrisis werd de burgerbevraging Gemeente-Stadsmonitor uitgesteld naar september 2020. Vanaf 9 september bevraagt het Agentschap Binnenlands Bestuur in elke Vlaamse gemeente een representatieve groep inwoners van 17 tot en met 85 jaar, overeenkomstig de vereisten van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).  

De eerste brief zal in de bus vallen vanaf woensdag 9 september. Een laatste herinnering staat gepland voor eind oktober. In totaal worden bijna 400.000 burgers uitgenodigd om de bevraging in te vullen. De inwoners ontvangen achtereenvolgens een brief met een link naar de online vragenlijst, een herinnering of bedankingsbrief, een papieren vragenlijst voor wie nog niet reageerde en een laatste herinnering of bedankingsbrief. 

De resultaten van de nieuwe Gemeente-Stadsmonitor zullen vanaf juni 2021 beschikbaar zijn op de website van de Gemeente-Stadsmonitor.  

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter