Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Nieuw lesjaar Koninklijke balletgroep Le Cygne

De culturele wereld heeft de laatste tijd enorm afgezien. Toch vinden ze dat bij balletgroep Le Cygne geen reden om bij de pakken te blijven zitten. Tijdens de lockdown werden lessen in de buitenlucht gegeven en de zomerstages konden ook, mits de nodige aanpassingen, georganiseerd worden. Om het nieuwe werkjaar voor te bereiden werd het lesgeversbestand uitgebreid met Elise Matthys, Laura Kupfer en Eva Brackman, drie mensen die allen hun strepen in de danswereld al verdiend hebben. In samenspraak met C.C. Scharpoord en met inachtneming van de verschillende protocols zijn de nieuwe lessen sinds dinsdag 8 september opnieuw opgestart. 

Maar er is meer. Nadat in mei de dansvoorstelling “MORGEN” diende uitgesteld, wordt nu alles in het werk gesteld om die voorstelling, in een nieuw concept, te brengen in het weekend van 6, 7 en 8 november. Het is en blijft een serieuze uitdaging om alles volgens de nieuwe richtlijnen te brengen, maar er wordt niet op een inspanning meer of minder gekeken. 

De technische ploeg van Scharpoord is overigens ook heel tevreden om weer aan de slag te kunnen gaan. Wat die voorstelling(en) precies zullen inhouden, zal later wel duidelijk worden, maar alle dansers staan klaar om hun beste beentje voor te zetten. 

Meer info volgt en wie meer wil weten kan de facebookpagina van Koninklijke Balletgroep Le Cygne best in de gaten houden. Daar zijn ook de resultaten van de zomerstages te zien. 

Wie interesse heeft in de lessen, kan via mail (lecygneballet@gmail.com) contact opnemen met het bestuur. 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter