Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Knokke-Heist doet aan covid-preventie: lokaal team coronapreventie ondersteunt contactopsporing

In samenwerking met de huisartsen is het gemeentebestuur van Knokke-Heist op dinsdag 11 augustus 2020 om 12 uur gestart met een Lokaal Team Coronapreventie die contactopsporing mee ondersteunt. Wie een positieve test aflegt, zal gecontacteerd worden door een medewerker van de gemeente, met respect voor je privacy. Het gemeentebestuur wil op die manier niet enkel tijd winnen, maar ook persoonlijker te werk gaan. Om de verspreiding van het virus te vertragen, is het niet alleen belangrijk om snel te weten wie ziek is, maar ook met wie de positief geteste persoon contact had.  

Iemand die besmet is met het coronavirus is het meest besmettelijk tussen twee dagen voor en zeven dagen na de eerste ziektesymptomen. Wie symptomen heeft van een mogelijke coronabesmetting, laat zich best zo snel mogelijk testen bij de huisarts.  

Het gemeentebestuur raadt jou ook aan om, uit voorzorg, een lijstje te maken van de personen waarmee je de voorgaande dagen in contact kwam. Want die gegevens zijn belangrijk voor een verdere contactopvolging. 

Zorg voor jezelf en voor elkaar! 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter