Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Twee teams van Club van Joost op 100 km Run voor Kom op tegen Kanker in Knokke-Heist

Op maandag 3 februari 2020 waren de deelnemende teams talrijk aanwezig op de kick-off van de derde editie van de 100 km-run voor Kom op tegen Kanker op de campus Tweekerken van de Universiteit Gent. Ze kregen er heel wat praktische info, werden vergast op boeiende gesprekken met onder meer ambassadeur Jeroen Meus en schepen van Sport Jan Morbee, en genoten van de muzikale schoonheid van Klaas Delrue van Yevgueni. (Zie fotoalbum). Aan deze sportieve benefietwedstrijd in Knokke-Heist (zie parcours) nemen op zondag 22 maart 2020 ook 16 teams van Knokke-Heist deel. We stellen ze in de eerstkomende dagen allemaal aan jullie voor. Sponsoren voor dit goede doel kan nog tot 4 maart 2020. Vandaag presenteren we alvast de twee teams van Club van Joost.

De club van Joost

Bij de club van Joost komen volgende 8 toppers aan de start: Kaat Celis, Steven Declercq, Stijn Heytens, Alexander Paulusse, Stefaan Rossel, Ben Storms, Nele Vanhecke en Kris van Opstaele. Ze lopen als steun voor hun kompaan Joost die momenteel kampt met lymfeklierkanker. Zijn persoonlijk verhaal lees je hieronder.

 

Joost aan het woord

Drie dagen na je 41ste verjaardag voel je pijn in je onderrug. Een niersteen? Toch beter checken. Je gaat naar spoed. De scanner in. De spoedarts komt je vertellen dat je geen niersteen hebt. Maar wel allemaal gezwellen in je buik.  ‘Joost, je hebt lymfeklierkanker.’ De boodschap verandert meteen je leven. Je hele zijn. Je blik op de wereld, op je familie, op jezelf ook, op het leven en op de toekomst. Hoe ziet die eruit? Wat mag ik verwachten, waar mag ik op hopen en waar mag ik van dromen? Het plotse besef vooral ook dat het iedereen zomaar kan gebeuren. Lymfeklierkanker, kreeg ik te horen. Als donderslag bij heldere hemel. Wat denkt die kanker wel? Dat hij mijn lichaam bepaalt, is al meer dan ik hem gun. Maar mijn geest? Mijn gemoed en mijn moed? Mijn liefde voor het leven? Geen denken aan. Dag 1 was goed voor de donderslag, maar dag 2 was nog beter om de knop meteen om te draaien. Van slecht nieuws naar hoop. Van negatieve boodschap naar een positieve ingesteldheid: ik blijf Joost en Joost was altijd iemand die positief in het leven stond. Positief wilde leven. Welaan dan: ook nu. Zo werd de wereld mijn bondgenoot, de wereld dichtbij mezelf, aan de zee. Het strand en de duinen, de wind zeker en vast, het zand, de uitgestrekte vertes, de regen, de zon. Het meest van al nog de zuurstof in de zeelucht. Al die elementen zou ik inzetten als hulpmiddel. Daar bewegen, in de natuur en met de natuur, en mijn lichaam dwingen tot wandelen of lopen werd mijn manier om te vechten. Het kreeg al snel een hashtag: #beachwalks werd een fenomeen op Instagram en van heinde en verre kwamen mensen om mee te wandelen. Ja, follow me!

We hebben een lichaam gekregen om te bewegen en dat lichaam moet je daar elke dag aan herinneren. Ook al woekert diep vanbinnen een spook dat je wil dwingen tot stilstand, dat spook wil ik geen kans geven. Ik wil bewegen en ik zal bewegen.

Maar ik kan niets alleen en daarom vind ik die 100km-run zo’n geweldig idee. Samen lopen tegen kanker. Zoals ik beweeg, elke dag, zo wil ik twee teams van mensen aanzetten om al lopend mee te bewegen. Een beetje als steun, maar vooral als symbool. Wie mee gaat lopen, gaat ook iets in gang zetten. Heel eenvoudig door geld in te zamelen dat later kan gebruikt worden om de ziekte nog beter (en vroeger) te bestrijden. Maar ook door het besef dat die donderslag, die ik die dag kreeg, elke dag opnieuw bij iemand anders kan aankomen. Ook bij jezelf.

Samen lopend, gaan we de wereld bewegen en nemen we hoe dan ook ons eigen leven en onze eigen toekomst in de handen. Is dat niet de allermooiste motivatie?

 

Steun deze 8 toppers met een gulle gift ten voordele van Kom op Tegen Kanker

Steun ‘de club van Joost met een gulle gift. Er is veel geld nodig om wetenschappers kankers sneller te kunnen laten opsporen of om doeltreffende vaccins te ontwikkelen. Steun daarom Kom op tegen Kanker. Uit je eigen portefeuille of via het bedrijf. Want voor een bedrijf is een grote gift een kleine inspanning! En allemaal fiscaal aftrekbaar! Elk team moet minimaal 5000 euro bijeen brengen en dat is ondertussen bij het team van Joost gelukt! Maar stiekem hoopte Joost op meer, dus twijfel niet om nog giften toe te voegen! Yes we can!

Wil je dit team steunen, dan kan dit door:

  • online een gift te doen via deze knop.
  • een gift te storten op het rekeningnummer van Kom op tegen Kanker BE56 7360 3575 6688 met vermelding van "GIFT" (belangrijk!) en de negencijferige code van dit team: 340090229

 

Vanaf 40 euro per jaar is zo'n gift fiscaal aftrekbaar (BELANGRIJK: Een donatie geldt pas als gift als er geen materiële tegenprestatie tegenover staat.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter