Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Triatleet Jan De Maesschalck heeft ticket op zak voor Ironman in Hawaï

Goed nieuws voor Knokke-Heistenaar  Jan De Maesschalck. De 49-jarige duursporter kreeg afgelopen week zijn ticket voor het wereldkampioenschap Ironman op 10 oktober 2020 in Hawaï. Jan was sinds vorig jaar legacy-atleet. Dit status behaal je pas na het finishen in minstens 12 officiële Ironman full-distance wedstrijden waardoor je als blijk van doorzetting en toewijding vanwege Ironman een wild-card kan bekomen voor de iconische wedstrijd in Kona-Hawaï.  

Voor Jan was dit al jaren apart doel geworden om zo ooit aan de start te mogen staan in Kona, het summum voor elke triatleet. Begin dit jaar kreeg hij reeds de melding dat hij kans maakte op een ticket en enkele dagen geleden kwam dan de bevestigingsmail van Ironman. Hij kan zich nu beginnen voorbereiden om in oktober in de best mogelijke omstandigheden aan deze loodzware opgave te beginnen. Ondertussen bracht Jan al 13 keer een Ironman tot een goed eind en zal hij in zijn voorbereiding voor Hawaï opnieuw aan verschillende wedstrijden deelnemen. 

Eerder liep, zwom en fietste hij al de Arch to Arc Enduroman van Londen naar Parijs in estafette met Surfers Paradise en finishte hij de Marathon des Sables. Al jaren zijn duursporten zijn uitlaatklep. Ook is hij al reeds vele jaren verbonden aan RKFC Knokke waar hij 4 jaar jeugdtrainer en 4 jaar beloftentrainer op zijn rijkgevuld sportief cv heeft staan. 

Na Quentin De Vos is hij de tweede triatleet uit Knokke-Heist die zijn ticket voor het WK Ironman  2020 in Hawaï verdiende. 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter