Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Diamanten huwelijksjubileum voor echtpaar Kimpe-Bouillon

Louis Kimpe en Jeannine Bouillon vierden op zondag 12 januari 2020 hun 60ste huwelijksverjaardag in restaurant De Groene Wandeling (Oostkerke). Het koppel stapte op 7 januari 1960 in het huwelijksbootje in Knokke. Schepenen Jan Morbee, Anthony Wittesaele en Kathleen van der Hooft feliciteerden er het echtpaar in naam van het gemeentebestuur.

Louis Kimpe is geboren in Brugge op 10 september 1934. Hij groeide op in een gezin met 2 kinderen. Het gezin kwam in 1945 in de Heistlaan wonen. Louis heeft school gelopen in Brugge en heeft ook les gevolgd in de gemeenteschool in Knokke tot zijn 15 jaar. Zijn vader was lijnlegger bij de Tram. Op 16-jarige leeftijd begon Louis tijdens de winterperiode te werken in de verwarmingsbranche. In de zomer werkte hij bij de Innovation. Louis heeft legerdienst gedaan gedurende 18 maanden. Later werd hij beroepsbrandweerman gedurende 36 jaar in Knokke-Heist.

Jeannine Bouillon zag het levenslicht in Brugge op 21 december 1934. Ze komt uit een gezin met 2 kinderen. Het gezin woonde in de Graaf Jansdijk in Knokke. Haar vader was metser. Jeannine heeft haar jeugd doorgebracht in Knokke en volgde les in de Sint-Jozefsschool. Na haar schoolperiode was ze opdienster in de Lekkerbek. Daarna werkte ze bij Patisserie Royale. Vervolgens werkte ze in de Coöperatieve SCO Oostende (een grote supermarkt). Er mochten daar geen gehuwde vrouwen werken dus toen ze huwde werd ze werkloos. Ze is dan 12 jaar lang conciërge geweest en daarna nam ze de taak van huisvrouw op zich.

Het paar heeft 2 kinderen en 4 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen. Dochter Dorine is gehuwd met Eric Dufait. Ze hebben 2 kinderen: Yannick en Inès (Inès heeft 1 zoon:Vince). Dorine geeft les in gemeenteschool De Pluim en Eric is met pensioen. Dochter Sonia is gehuwd met Ronny Brouckaert. Ze hebben 2 kinderen: Nathalie (heeft 2 zonen: Lucas en Thomas) en Tom (heeft 1 zoon: Louis). Ronny is tuinier en werkt bij Henk Warnier.

Louis speelde vroeger voetbal. Hij heeft gedurende 11 jaar bij de eerste ploeg gespeeld in Knokke waarvan hij nu nog altijd supporter is en tot zijn 55ste speelde hij minivoetbal bij de Brandweer. Hij is erelid van de Cadzandriavissers. Jeannine lost graag kruiswoordraadsels op.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter