Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Fysieke dienstverlening parkeershop OPC in Knokke en Heist enkel mogelijk op afspraak

Sinds 1 december 2020 kunnen de digitale parkeerkaarten voor inwoners en tweedeverblijvers voor 2021 aangekocht of verlengd worden (geldigheid van 1 januari 2021 tot en met 31 januari 2022). De meest eenvoudige en veilige manier om dit te doen is online via https://knokke.q2c.eu. Zowel het gemeentebestuur als het parkeerbedrijf Optimal Parking Control (OPC) roepen op om zoveel mogelijk online aan te vragen. In deze coronatijden is het de meest veilige en efficiënte manier om dit te doen. 

Parkingshop enkel toegankelijk op afspraak 

Wie de kaart niet online kan aanvragen, met vragen zit of klachten over een parkeerboete heeft, moet eerst een afspraak maken bij de Parkingshop (T 050 342 306). Het handigst is rechtstreeks een elektronische afspraak vastleggen via de elektronische agenda van OPC. Pas als je afspraak vastligt kun je je begeven naar de parkingshop op het Gemeenteplein 22 in Knokke of in de tijdelijke pop-up van OPC in het museum Sincfala in de Pannenstraat 138 in Heist.  

Referentienummer 

Wil je je parkeerkaart online verlengen, dan heb je het referentienummer van de huidige vergunning nodig. Dat begint met de cijfers 999 en kun je vinden op de bevestiging die je vorig jaar hebt ontvangen via e-mail van OPC wanneer je een parkeerkaart voor 2020 hebt aangevraagd. Het nummer vind je ook terug op het betalingsbewijs, mocht je de kaart aangekocht hebben in de parkingshop. Vind je het nummer niet meer terug, dan kun je het aanvragen via T 050 342 306 of knokke-heist@parkeren.be. Je kunt in plaats van te verlengen ook een nieuwe kaart aanvragen, maar dan moet je wel alle documenten opnieuw opladen. 
Na de aanvraag en verwerking krijg je een mail met een link om online te betalen. Dit kan enkele dagen duren. 
Alle info over parkeren en de verschillende soorten vergunningen lees je op www.parkeren.be/knokke-heist. Je kunt ook bellen naar de parkingshop (T 050 342 306) voor meer informatie. 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter