Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Nieuwe onderneming: conciërge service Alaise

Sinds begin augustus 2020 heeft Eline Van Nevel haar onderneming Alaise opgestart die een conciërge service aan tweedeverblijvers aanbiedt. Alaise is afgeleid van de Franse uitdrukking "à l'aise" (op ‘t gemak) en dekt dan ook volledig de lading van deze onderneming. Eline haar missie bestaat erin om tweedeverblijvers te ‘ontzorgen' door hun woning in Knokke-Heist te beheren wanneer zij in het binnen- of buitenland vertoeven en door te zorgen voor maximaal comfort en een op en top vakantiegevoel wanneer ze aan zee verblijven.  

Sleutel van je tweede verblijf in veilige handen 

“Ik probeer het laagdrempelig te houden door reeds leden te aanvaarden aan het toegankelijke forfait van 750 euro/jaar” verklaart Eline ons nader. “Voor dit bedrag doen wij sleutelbeheer, regelen wij coördinatie van de schoonmaak (op afroep is mogelijk), coördinatie van vaklui en zijn wij present voor elke noodzakelijke interventie zoals leveringen, controles,... Bij Alaise is de sleutel van je tweede verblijf in veilige handen! 
De persoonlijke aanpak vind ik zeer belangrijk. Voor elke klant werken wij een voorstel uit op maat waarbij allerlei diensten kunnen opgenomen worden. Denk maar aan droogkuis en strijk, een kok aan huis, vervoer, een gevulde koelkast, onderhoud van tuin, organisatie van kleine events,... Als zaakvoerster ken ik de woning van elke klant, elke vraag/wens van de klant komt bij mij terecht en ik ben ook degene die de coördinatie doet van onze selectief uitgekozen partners” verzekert deze dynamische dame. 

Klant centraal stellen is erin gepompt 

Op de vraag hoe ze op het idee is gekomen om een conciërge service in Knokke-Heist op te starten, antwoordt Eline heel gevat: “Zelf ben ik een Gentse van oorsprong, maar in mijn jeugd heb ik praktisch alle vakantieperiodes en weekends doorgebracht in Knokke-Heist. Dus de band met deze badplaats is zeker aanwezig. De voorbije 7 jaar heb ik in de dienstensector gewerkt (Vlerick Business School en Michael Page - headhunting). Dit is een sector waar ik absoluut in geloof. De klant centraal stellen is erin gepompt en zit in mijn natuur! Sinds enkele jaren was ik vastberaden om vroeg of laat zelfstandige te worden. Toen de coronacrisis opdook, en ik 2 dagen per week tijdelijk werkloos werd gesteld, was ik enorm gemotiveerd om te zoeken naar een idee dat een meerwaarde met zich meebracht“ aldus Eline. 

Tijd is kostbaar 

“We hadden net beslist te verhuizen naar Knokke-Heist. Samen met mijn partner, die zijn immokantoor aan het Albertstrand heeft, waren we aan het brainstormen over noden die hier nog niet genoeg werden ingevuld” gaat ze verder. “Knokke telt 22.000 tweedeverblijven, dit zijn 22.000 gezinnen waarvan het merendeel op minimum een uur afstand woont. Wat als er een lek ontstaat? Of als je niet zeker bent dat de voordeur vast zit? Wat als je eens wilt ontsnappen aan zee van de dagelijkse prikkels, maar je komt toe in je woning en moet beginnen poetsen, of nog inkopen doen? Het is zonde om te investeren in een tweede verblijf, om dan met kopzorgen te zitten of er niet volledig van te kunnen genieten. De hedendaagse mens hecht meer en meer waarde aan beleving. Tijd is kostbaar. Ik geloof in specialisatie. Sommige zaken kan je beter uitbesteden om te kunnen leven in het NU. Uit deze gedachtegang is de conciërge service voor tweedeverblijvers ontstaan” besluit deze Gentse Knokke-Heistse.  

Voor meer info: Alaise Knokke | Conciërge Diensten 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter