Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Nationale Veiligheidsraad verstrengt Coronamaatregelen tot 5 april

De nationale veiligheidsraad heeft nieuwe Coronamaatregelen afgekondigd die ingaan van woensdagmiddag 18 maart om 12 uur tot zondag 5 april 2020. De belangrijkste basisregel in ons land is simpel: blijf zoveel mogelijk thuis en vermijd zoveel mogelijk contacten. Heel concreet betekent het dat alleen essentiële verplaatsingen toegestaan zijn zoals naar het werk, voedingswinkels, de dokter, de post, de bank, apotheek, tankstation of om mensen in nood te helpen. Fysieke activiteiten in de buitenlucht met een gezinslid of een vriend(in) zijn wel nog toegelaten. Ook hier gelden de regels dat je genoeg afstand van elkaar moet bewaren. Alle bijeenkomsten buiten het gezinsverband zijn verboden.  

Winkels 

Niet-essentiële winkels gaan dicht tenzij voedingswinkels, apotheken, dierenvoedingswinkels en krantenwinkels. Maar ook bij de winkels die open mogen blijven gelden er strenge regels. Zo wordt de toegang tot de supermarkten beperkt tot één persoon per tien vierkante meter. Een klant mag ook maar maximaal 30 minuten in de winkel blijven. Nachtwinkels moeten om 22 uur de deuren sluiten. Ook markten worden verboden, alleen voedingskramen mogen blijven staan als ze echt onmisbaar zijn. Kappers mogen open blijven, maar mogen maar één klant per keer ontvangen. Cafés en restaurants moeten hun buitenterras verwijderen. 

Bedrijven 

Naar het werk gaan mag dus wel nog, maar telewerken moet de norm worden, "voor elke functie die dat toelaat". Bedrijven waar telewerken niet mogelijk is, moeten de regels van "social distancing" respecteren. Bedrijven die die regels niet kunnen garanderen, moeten sluiten.  

Openbaar vervoer 

Het openbaar vervoer zal nog rijden, maar moet zich zo organiseren dat reizigers op 1,5 meter van elkaar kunnen zitten. Niet-essentiële reizen naar het buitenland worden verboden tot en met 5 april.  

Voor meer vragen: 

Specifieke vragen voor maatregelen in Knokke-Heist: 

T 0800 -11151 of knokke-heist@knokke-heist.be 

Voor vragen over gezondheid en openbare orde: T 0800 14689 

Voor vragen over economie: T 0800 12033 

Website: www.info-coronavirus.be/nl 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter