Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Davidsfonds Knokke brengt met dokter Emanuel Van Hoecke 'Archeologie in de Egyptische Nijlvallei'

Op donderdag 20 februari 2020 om 20 uur in het Cultuurcentrum Scharpoord is Emanuel Van Hoecke de gastspreker voor Davidsfonds Knokke (binnen de samenwerking Volksontwikkeling en vtbKultuur Knokke-Heist). Hij boeit zijn publiek met zijn lezing over zijn grote passie, nl. studie en archeologisch onderzoek om en rond de Nijlvallei in Egypte.

 

Emanuel Van Hoecke is arts-specialist in de orthopedie en traumatologie en staflid spoedgevallen AZ Zeno te Knokke-Heist. Naast zijn professionele carrière heeft hij een passie voor de geschiedenis, in het bijzonder de boeiende periode van de Egyptische Nijlvalei.

 

Al 15 jaar wijdt hij zijn vrije tijd aan de studie en het onderzoek rond de bouwwerken van de oude dynastie, waarbij hij het principe van het 'Evidence based-onderzoek' toepast op de Egyptologische publicaties met kritische beschouwing van zowel conservatieve als alternatieve bronnen.  Sinds 5 jaar geeft hij lezingen voor een ruim publiek rond de dateringscontroverse rond de sfinx en het plateau van Gizeh met de piramides van Cheops, Chefren en Mykerinos. Hij aarzelt niet om vele halve waarheden en ficties te ontkrachten, maar laat ook nieuwe mysteries aan het licht komen. Een heel interessante én actuele lezing met prachtig beeldmateriaal! Bovendien slaagt dokter Van Hoecke er in om ons naar het raakvlak te brengen van archeologie, egyptologie en zelfs klimatologie! 

Info: 

Davidsfonds Knokke / Christiaan Anseeuw (secretaris) / 0473983802 /  canseeuw@gmail.com / www.davidsfondsknokke.be

vtbKultuur Knokke-Heist / Dominiek Segaert / 0479691865 / dominiek.segaert@skynet.be / www.vtbkultuur.be/knokke-heist 

9 EUR / 7 EUR LEDEN DAVIDSFONDS, VTBKULTUUR, UITPAS, BILL - Losse kaartjes aan de ingang van de zaal.

ABONNEES VOLKSONTWIKKELING: GRATIS

(Foto: Dr. Emanuel Van Hoecke - Rechtenvrij)

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter