Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Zwin Natuur Park heropent op 26 mei de deuren

Het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist opent na de coronalockdown als eerste provinciaal bezoekerscentrum opnieuw de deuren vanaf dinsdag 26 mei 2020. Dat heeft de deputatie van de Provincie West-Vlaanderen in haar zitting van donderdag 14 mei 2020 beslist, in navolging van de versoepelde maatregelen die op woensdag 13 mei door de Nationale Veiligheidsraad zijn aangekondigd. 

Maatregelen in het Zwin Natuur Park  
Met de heropening gaan de nodige voorzorgsmaatregelen gepaard om het coronavirus zo weinig mogelijk kansen tot verspreiding te geven. Zo is het onder andere verplicht om online een ticket aan te kopen via zwin.be of telefonisch te reserveren. De bezoeker zal zijn tijdstip van aankomst moeten aanduiden. Dit werd opgedeeld per half uur, met een maximaal bezoekersaantal van 30 personen per half uur. Er worden telkens vijf plaatsen per half uur voorzien voor abonnees.  

Er is een vast circulatieplan uitgestippeld, zowel in het bezoekerscentrum als in de Zwinshop. Instromende bezoekers worden meteen afgescheiden van bezoekers die het park verlaten. Overal moet de regel van ‘social distancing’ gerespecteerd worden.  

Via vloerstickers en infoborden is het duidelijk voor de bezoeker hoe ze het circulatieplan moeten volgen. Dit wordt ook extra begeleid door de Zwingidsen en het volledige Zwinteam.  

Op verschillende plaatsen zal er ontsmettingsmiddel voorzien zijn, zoals bij de ingang, de Zwinshop en het huttenparcours. Alle elementen die vaak aangeraakt worden, zoals de Swarovskikijkers in het park en op de panoramatoren, worden frequent ontsmet. Aan de onthaalbalie staan anti-hoestschermen ter bescherming van het personeel en de bezoekers.  

Om het parkingticket of Zwinshopartikelen te betalen wordt er gevraagd om dit contactloos of met de kaart te doen.  

De educatieve speelelementen en de Zwinbistro The Shelter blijven voorlopig afgesloten. Ook de weekendwandelingen gaan minstens tot en met 8 juni niet door.  

Alle maatregelen en richtlijnen staan gedetailleerd omschreven op https://www.zwin.be/nl/corona-maatregelen.  

Beleven  

Ondanks de maatregelen zet het Zwin Natuur Park in op natuurbeleving. Gidsen zullen bezoekers begeleiden en ook klaarstaan om de nodige uitleg te geven. Voor veel mensen is het de kans om kennis te maken met de eerste ooievaarsjongen in het Zwin Natuur Park. Frequente bezoekers zullen in het park, de panoramatoren, het huttenparcours, de kijkhut en zelfs op het blotevoetenpad duidelijk kunnen vaststellen hoe de natuur zich de jongste weken heeft ontwikkeld en in volle bloei staat.  

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter