Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Cosi: Temptation Island op zijn Mozarts

Op zaterdag 25 januari 2020 om 20 uur brengen acteurs van de Deschonecompanie (o.a. Clara Cleymans) en zangeressen en muzikanten van het Muziektheater Transparant de voorstelling Cosi op de planken van Scharpoord.   Met muziek en tekst uit Mozarts en Da Ponte’s opera Così fan tutte, filosoferen en discussiëren de spelers in het Nederlands en Italiaans over het bestaan van fysieke trouw.

1 kaart kopen = 1 kaart gratis!

Met dit intrigerend stukje eigentijds theater over de vrije liefde, wil het gezelschap opera’s toegankelijker maken voor een breed publiek. De voorstelling wordt om 19.15 uur uitvoerig ingeleid. Geniet als Uitpasser alvast van de 1 + 1 actie voor deze voorstelling! Op dinsdag 28 april 2020 trekt het Cultuurcentrum met de bus richting Opera Gent voor de integrale voorstelling Cosi Fan Tutte van Wolfgang Amadeus Mozart

(on)Trouw en vrije liefde

Op de scène verschijnen twee acteurs, twee klassieke zangers, een pianist en een violiste. Don Alfonso, een filosoof en tevens de pianist, beweert tegen twee jongemannen dat hun geliefden hen niet trouw kunnen blijven. De mannen eisen tegenbewijs en zetten samen met hem een experiment op. Despina, de kamermeid en violiste, laat op haar beurt de vrouwen kennismaken met de vrije liefde. Geeft het resultaat Don Alfonso gelijk? En sterker nog: valt de liefde wel in een structuur te gieten?

Aanstekelijk spel met virtuoze zang

"Goossens combineert aanstekelijk spel met weelderige virtuoze zang en zet beide zeer slim in: het spel houdt vaart in het verhaal, de zang zorgt voor de emotionele kleur. En de piano van Deltour is een trouwe gids.' (Focus Knack)

Regie, tekst en concept: Tom Goossens / Muzikale leiding: Wouter Deltour / Spel: Carine van Bruggen, Arne Luiting, Wouter Deltour, Lucas Cortoos, Esther Kouwenhoven, Clara Cleymans

 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter