Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Geleide natuurwandeling in het Vlaams natuurreservaat Sashul

Op donderdag 23 juli organiseert Natuurexploratie een geleide natuurwandeling in het Vlaams natuurreservaat Sashul. Afspraak om 14 uur aan het einde van de Zeedijk van Heist aan de voet van de voetgangersbrug (kleine witte vuurtorentje - Zeedijk nr. 64). Thema: Het microklimaat van de schrale zandgronden van een oud opgespoten terrein.  

Door zijn ligging binnen de dijken van een oud opgespoten terrein kent dit gebied een microklimaat. Door z'n zandbodem komt de vegetatie van grote delen van dit gebied overeen met de vegetatie van schraal duin, zowel vochtige als droge duingraslanden, zoals grote ratelaar, gewone brunel, kattestaart, duinreigersbek, liggende klaver, slangenkruid, maar ook zeldzaamheden als blauw walstro, een rodelijstsoort. 

In het duinstruweel en de hagen van allerhande inheemse bomen en struiken, zoals de prachtige Gelderse roos, mei- & sleedoorn, treffen we allerhande zangvogels aan zoals grasmus, tjiftjaf, Cetti’s zanger en bepaalde jaren zelfs Nachtegaal. 

De rijke plantengroei zorgt uiteraard ook voor een rijk insectenleven. Het microklimaat en de weelderige plantengroei dragen er toe bij dat dit gebied letterlijk gonst van het leven. Zweefvliegen, bijen, kevers en vlinders zoeken stuifmeel en nectar, en worden bejaagd door diverse soorten libellen en vogels. 

 Praktisch: Eigen mondmasker & voorinschrijving 24 uur voor aanvang wandeling via website www.natuurexploratie.be verplicht. Voor niet-leden voorafbetaling deelnameprijs door storting op rekening verplicht (zie info website). Verrekijker en eventueel loep aangeraden. 

Organisatie: Natuurexploratie. 

Gids: Patrick Demaecker - T 050 51.91.01 of 0475 407 929 

Deelname: Gratis voor leden van Natuurexploratie. Andere deelnemers 2,50 euro en max. 5,00 euro/gezin.  Kinderen onder de 12 jaar gratis. 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter