Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Zelfs in volle coronacrisis openen meer dan 60 nieuwe handelszaken hun deuren in Knokke-Heist

Ondernemen in coronacrisis, het lijkt op het eerste zicht niet evident. Toch mocht de gemeente Knokke-Heist de afgelopen tijd zowel tijdens als na de twee lockdowns maar liefst een 60-tal ambitieuze starters verwelkomen in het bloeiende ondernemerslandschap van Knokke-Heist. Een zeer uitzonderlijke situatie. Het is dan ook erg positief voor de gemeente dat gepassioneerde ondernemers in dit coronatijdperk Knokke-Heist uitkiezen als locatie om een nieuwe zaak uit de grond te stampen.

Knokke-Heist is bijzonder fier dat hun welbekende aantrekkingskracht op ondernemers uit de meest diverse sectoren en alle windhoeken sterk aanwezig blijft, zelfs in deze moeilijke tijden. Hieronder alvast een kleine greep uit het nieuwe aanbod.

Lobster N Rolls

Onder meer de hippe foodtent Lobster N Rolls vestigt zich vanaf begin december op de Knokke-Heistse Zeedijk. Het is voor de gemeente een zeer opmerkelijk en positief gegeven dat een horecazaak hier zijn deuren opent terwijl de horecasector momenteel geen perspectief op heropening heeft. “Na het Brusselse Sablon geopend te hebben in juli zijn we enorm fier om onze tweede vestiging te openen in Knokke-Heist. We wachten vol ongeduld op de heropening van de horeca om jullie ons uniek concept in volle glorie voor te stellen!”, klinkt het bij de zaakvoerders. Lobster N Rolls zal je dé ultieme kreeftervaring bezorgen. De briochebroodjes van de wereldbekende bakkerij Aux Merveilleux in combinatie met het goud van de Noordzee, moet je zeker eens geproefd hebben.

Zeedijk 658, Knokke-Heist

Major Domus

De luxe conciërgeservice Major Domus startte eveneens deze zomer een zaak in Knokke-Heist. “Het concept bestaat al langer in Saint-Tropez en is daar erg populair. Knokke is een kustgemeente met dezelfde allure en eveneens veel tweedeverblijvers die rust en ontspanning zoeken. We hebben inmiddels een team van 12 man om alle wensen in te willigen. Het was meteen een schot in de roos!”, glundert het Major Domus-team. Het bedrijf is gespecialiseerd in high-end eigendommen en leveren VIP-service op topniveau. Met de hulp van Major Domus win je tijd en kan je focussen op wat essentieel is: genieten van jouw verblijf in Knokke-Heist.

Zeewindstraat 3 – Knokke-Heist

Gommaire – Organic Living

Toppers binnen de interieurwereld vestigen zich maar al te graag in Knokke-Heist. Gommaire - Organic Living opende vorige maand een gloednieuwe winkel in het kloppende shoppinghart van de gemeente. “Om aan het grote publiek, architecten en retailers duidelijk te laten zien wat Gommaire allemaal in de collectie heeft en welke totaalprojecten Gommaire kan verwezelijken, is onze Concept Store in het leven geroepen. Gehuisvest in een van de mooiste panden van het land aan de befaamde Kustlaan in ’t Zoute kan Gommaire de wereld laten zien wat hun visie is over interieur, exterieur en decoratie.” Gommaire staat voor een tijdloze collectie van binnen-, buitenmeubelen en interieurdecoratie. Dit alles met een organisch accent verwerkt in het design en materiaal.

Kustlaan 110, 8300 Knokke-Heist

Rasson Art Gallery

Knokke-Heist heeft altijd een bijzondere aantrekkingskracht uitgeoefend op artiesten, architecten, beeldhouwers en schilders. Op de meest onverwachte locaties tref je kunst aan. Bovendien kan je in een straal van 1 km² meer dan 85 galeries terugvinden. Onlangs opende ook Rasson Art Gallery uit Doornik een tweede vestiging in Knokke-Heist. Momenteel kun je er werk van Edouard Buzon ontdekken en sculpturen van William Sweetlove bewonderen.

Dumortierlaan 13, 8300 Knokke-Heist

 

 

Eva Velazquez

Dat Knokke-Heist een waar modeparadijs is, is ook de jonge getalenteerde modeontwerpster Eva Velazques niet ontgaan. Zij koos na enkele jaren haar collectie te presenteren in pop-upwinkels voor een vaste vestiging in de Kustlaan. Velazquez kan je het beste omschrijven als een antiquair in kledij. Ze gebruikt oude stoffen om er nieuwe stuks van te maken. Een kledingstuk uit de collectie van deze Brusselse dame mag absoluut niet ontbreken in jouw kleerkast! #ikkoopbelgisch

Kustlaan 63-65, 8300 Knokke-Heist

Fit Boutique

Zelfs buiten het kernhandelscentrum komen de nieuwe handelszaken royaal tevoorschijn. Een mooi voorbeeld hiervan is de Fit Boutique die sinds oktober terug te vinden is op de Natiënlaan. Deze onderneming combineert E-Fit en sport met gezonde voeding, gezelligheid en persoonlijke begeleiding. “We houden van Knokke-Heist en wouden graag een nieuw concept brengen die je hier nog niet terugvindt”. Natiënlaan 88/1, Knokke-Heist Exterioo Tuinmeubelen

Knokke-Heist ging vorige week zelfs nog met een Belgische primeur gaan lopen: het nieuwe winkelconcept van Overstock Garden genaamd Exterioo opende afgelopen vrijdag een nieuwe winkel in een iconisch pand langs de Natiënlaan. “Over de locatie moesten we niet lang nadenken, we wisten meteen dat we hier gingen investeren. Knokke-Heist is voor ons dé hotspot omdat het staat voor dezelfde waarden als ons bedrijf.” In deze verbluffende showroom van meer dan 2.500 m² staat beleving centraal en stap je zo je toekomstige buiten binnen.

Natiënlaan 217, 8300 Knokke-Heist

RR Interieur

Na 20 jaar herlokaliseerde RR Interieur, een gevestigde waarde in Knokke-Heist, zich met een volledig nieuw concept op de Natiënlaan. Rik en Sylvie Ruebens brengen er in een uitzonderlijk huislijke sfeer een nieuwe beleving rond hospitality met focus op Italiaanse topmerken, aangevuld met jong Belgisch talent. Met een team van 10 interieurarchitecten profileren zij zich als hét inspiratiecentrum voor appartement- en villa-inrichting in België en het buitenland. De focus ligt op materialisatie, architectuur en goed gevoel. Het DNA van RR interieur neemt op die manier een evolutie die de lifestyle van Knokke-Heist rond interieur en kunst meer dan ooit weerspiegelt. “Knokke-Heist 

wordt volgens mijn gevoel meer dan ooit het centrum voor kwalitatieve funshopping”, klinkt het bij zaakvoerder Rik Ruebens. “De investeringen in beleving in het straatbeeld en het ondernemersbloed wakkeren elkaar aan. Evenzeer ontstaan er heel wat nieuwe mogelijkheden met de komst van de A11 en de vernieuwing van de Natiënlaan. Onze gemeente kan zo maar eens een levendig centrum van kantorenmarkt worden. Denk maar aan vrije beroepen, private banking, accountancy, etc. The future looks bright in Knokke-Heist.”

Natiënlaan 123, Knokke-Heist

Surf naar www.myknokke-heist.be voor een volledig overzicht van de shopadresjes, horecazaken en kunstgaleries in Knokke-Heist.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter