Knokke-Heist bezoeken als toerist?

68 jaar Volksontwikkeling Knokke-Heist

Volksontwikkeling Knokke-Heist is een uniek en bruisend samenwerkingsverband tussen enerzijds Davidsfonds Knokke en anderzijds vtbKultuur Knokke-Heist. Het zijn twee herkenbare verenigingen met elk een eigentijds, fris en modern jaarprogramma. Het unieke karakter zit hem in het feit dat beide verenigingen hun programma in gezinsformule tegen 35 euro samenbundelen met een aantal ongelooflijke voordelen die zowel jong als minder jong aanspreken. Davidsfonds Knokke brengt boeiende en actuele lezingen. vtbKultuur Knokke-Heist verrast met kleurrijke en avontuurlijke reisreportages. Vorig werkjaar waren 550 gezinnen lid van Volksontwikkeling.  

Voordelen  

Voor de prijs van amper 35 euro ontvang je een gezinskaart waarbij alle inwonende gezinsleden toegang krijgen tot 13 schitterende avonden van DF en vtbKultuur alsook drie theateravonden i.s.m. Cultuurcentrum.  Alle avonden vinden plaats in het Cultuurcentrum Scharpoord en vangen aan om 20 uur met voor sommige activiteiten een extra voorstelling om 14.30 uur. Wat de gezinskaart nog attractiever maakt, is dat deze ook de kans biedt om maximum twee Uit-passen af te halen in het Cultuurcentrum. De Uit-pas biedt korting op alle door het Cultuurcentrum georganiseerde activiteiten, gaande van theater, film tot concerten en lezingen tot zelfs cursussen en uitstappen. Bovendien krijgen de leden ook nog twee filmkaartjes voor De Filmzaal in het CC.  

Programma 2020-2021 en coronaprotocol   

De bevrijding & For Freedom Museum (Danny & Freddy Jones, 9/10), Zuidwest-Engeland (Jan & Rita Thienpont, 16/10), Dwars door Centraal-Amerika (Dominiek Druart, 29/10), Een leven zonder kanker? (Prof. Filip Lardon, 20/11), Naar een wereld van geluk (Leo Bormans, 3/12), De Stille Oceaan: van Micronesië tot Hawaï (Patrick Dewilde, 11/12), De sterkte van diplomatie (Baron Frans Van Daele, 8/1), Iran, ziel van het oude Perzië (Rik Taveirne, 15/1), Met Marco Polo doorheen Azië (Jos Odeurs, 28/1), De eerste Belgische vrouw verovert de 7 toppen (Sofie Lenaerts, 4/2), Beautiful places (Jacques Martens, 11/2), Religieuze tegenstellingen kunnen ons verrijken (Prakash Goossens, 5/3), Nieuw-Zeeland, het mooiste einde van de wereld (Guido & Mia Vervoort, 20/3).  

Bovendien kunnen gezinsleden drie mooie avonden i.s.m. het Cultuurcentrum tegen 10 EURO meemaken: Cowboy met pensioen (theater met Carry Goossens, 22/10), It still doesn’t mean a thing if it ain’t got that swing (jazzconcert met Tutu Puoane) en een nog te bepalen theateravond.  

Coronaprotocol  

Van oktober tot december worden enkele avonden ontdubbeld met een extra voorstelling om 14.30 uur en de gewone voorstelling om 20 uur om zo meer mensen de kans te geven de unieke avonden van Davidsfonds en vtbKultuur mee te maken en de coronamaatregelen te respecteren. Men kan ten vroegste drie weken voor elke activiteit reserveren met de gezinskaart aan het onthaal in het Cultuurcentrum. Is de voorstelling volgeboekt, kan men een namiddagvoorstelling kiezen.  

                                                                                                                                                     
Buiten programma  

Davidsfonds Knokke werkt verder ook mee aan Davidsfonds Academie Geschiedenis en organiseert samen met DF Westkapelle ook de 28e DF Junior Journalistenwedstrijd met als thema ‘Schatten’.  

vtbKultuur Knokke-Heist organiseert een Brussel- en Antwerpendag, Knipoogdag Ieper, Knuffeldag Wervik en vtbKultuur picknickt in de zomer. Dit alles echter onder voorbehoud.  

Meer info   

Dominiek Segaert, voorzitter vtbKultuur & Volksontwikkeling Knokke-Heist) – 0479 691865 – dominiek.segaert@skynet.be   

Annie Poissonnier, voorzitster Davidsfonds Knokke – 0474 291968 – annie.poissonnier@gmail.com   

Websites en tijdschrift De Hoofdzaak  

www.vtbkultuur.be/knokke-heist   

www.davidsfondsknokke.be   

Op de websites kan men ook het halfjaarlijks tijdschrift De Hoofdzaak downloaden. Leden krijgen deze uitgave ook thuisbezorgd.  

Inschrijven  

Een gezin wordt lid door 35 euro over te schrijven op IBAN BE94 473 2148021 14 van Volksontwikkeling Knokke-Heist – Middeldiep 1 – 8301 Knokke-Heist met vermelding ‘Lidmaatschap VO 2020-2021'  

Na ontvangst van betaling wordt de gezinskaart met alle info voor de 13 avonden 2020-2021 alsook het coronaprotocol zo vlug mogelijk bezorgd.   

Foto: de vrijwilligers van vtbKultuur Knokke-Heist en Davidsfonds Knokke (samenwerking Volksontwikkeling). Foto genomen voor corona op 16/01/2020 tijdens het bezoek van Zijne Excellentie Debasish Prusty, plaatsvervangend ambassadeur van India voor het Koninkrijk België samen met schepen van cultuur Annie Vandenbussche.  

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter