Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Gezocht: vrijwilligers om te informeren over waardebon

Met een waardebon bedankt Knokke-Heist de inwoners en tweedeverblijvers voor hun geduld tijdens de coronalockdown. Tegelijk geeft het gemeentebestuur de lokale handelaars en horeca een duwtje in de rug, want je kunt de bon enkel bij hen bijeen sparen en besteden. Het sparen voor de waardebon is eenvoudig. Je registreert de kaart online. Bij elk bezoek aan een lokale handelaar kan je de QR-code scannen. Zo spaar je punten bij elkaar. Wie geen computer, tablet of smartphone heeft of er niet zo vlot mee kan werken, zal terechtkunnen in het stadhuis en andere gemeentelijke onthaaldiensten. Om deze mensen te helpen zoekt het gemeentebestuur nu vrijwilligers die hun medeburgers wegwijs willen maken in de wereld van de digitale waardebon. Iets voor jou? Stel je vandaag nog kandidaat! 

 

De waardebon: shop in the name of love 

Vanaf 4 juli tot en met 30 september 2020 kun je punten sparen bij de meeste handelszaken, galeries, restaurants, cafés en bars, in Knokke-Heist. In de eerste week van oktober 2020 worden de gespaarde punten dan omgezet naar een waardebon die je kunt gebruiken bij de handelaars in de badplaats. Meer info vind je HIER

 

Wat verwachten we van je? 

Het is de bedoeling dat je uitleg gaat geven over de waardebon aan onze inwoners en tweedeverblijvers. Op voorhand krijg je uitgebreide uitleg en voldoende documentatiemateriaal. Zo weet je al snel haarfijn bij welke handelaars je de bon precies kan gebruiken. Je helpt ook burgers die digitaal minder onderlegd zijn om hun inschrijving te vervolledigen en je legt hen uit hoe ze de waardebon kunnen gebruiken en hun saldo kunnen raadplegen. Ook hiervoor krijg je duidelijke instructies. 

Waarom? 

We willen zo veel mogelijk mensen laten profiteren van de waardebon en ervoor zorgen dat iedereen alle informatie te weten komt zodat zij hun punten kunnen sparen en de waardebon kunnen verzilveren.  

Waar en wanneer? 

We zoeken vrijwilligers voor de periode van 29 juni tot 17 juli 2020. Dit zijn de eerste weken nadat alle inwoners en tweedeverblijvers hun persoonlijke brief ontvangen hebben. Je bemant een infobalie in het stadhuis. Het stadhuis is open van 8.30 - 12 uur en van 13.30 tot 16.30 uur. Je kan je opgeven voor halve dagen of volledige dagen. 

Veiligheidsmaatregelen 

We voorzien een plexischerm en voldoende ontsmettingsmateriaal voor de computer, het toetsenbord, de muis … Ook het stadhuis is volledig ingericht om veilig te kunnen werken.  
 

Interesse of meer info nodig? 

Vrijwilligerscentrale – T 050 630 458 - vrijwilligerscentrale@knokke-heist.be 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter