Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Knokke-Heist blijft koploper op gebied van gastronomische verwennerij

Knokke-Heist mag dan wel in het meest noordoostelijke hoekje van ons land ietwat verscholen liggen, als gerenommeerde badplaats staat het wel fel ingekleurd in talrijke gastronomische gidsen. Voor liefhebbers van de hoogstaande keuken is een trip naar onze Oostkust dan ook meer dan een ommetje waard. Onlangs werd de nieuwe Gault&Millau-gids voor 2021 voorgesteld en ook hierin blijft Knokke-Heist koploper met maar liefst 29 spraak- en vooral smaakmakende adresjes op gebied van gastronomische verwennerij. Hieronder een overzicht van de nieuwe en stijgende Knokke-Heistse eettempels in de Gault&Millau-gids.  

Nieuwkomers en stijgers 

Bartholomeus, Zeedijk 267, werd door Gault&Millau geprezen als beste nieuwe concept van het jaar en scoorde meteen 18/20. Een deugddoende opsteker voor chef Bart Desmidt en gastvrouw Sandra Vandegeuchte. (Zie videoreportage vrt-journaal) 

Gellius, Maurice Lippensplein 26, wist de jury met hun Italiaanse finesse en hartigheid te charmeren. Dit resulteerde in de prestigieuze titel ‘Italiaan van het jaar 2021’ en een knappe 14/20.  

Caillou, Knokkestraat 282, met chef Sander Van De Walle aan het kookfornuis staat voor de eerste maal in de gastronomische gids met een impressionante 14,5/20.  

Bistro JETT, Dorpsstraat 113, behaalt met 14/20 een hogere score dan vorig jaar. Een welverdiende beloning voor chef Dries Huisseune en gastvrouw Sarah Deputter.  

Ugly duckling, Lippenslaan 98, waar creatief keukenchef Jan Van Ongevalle in zijn nieuw restaurant met een gevarieerde kaart van tapas tot fine dining dit lijstje afsluit met een puike 13/20.  

Dit is slechts een kleine greep uit het royale aanbod dat Knokke-Heist te bieden heeft. Op de website van Toerisme Knokke-Heist www.myknokke-heist.be/nl/gastronomie vindt de fijnproever alvast een volledig overzicht van alle gastronomische topadressen.   

Gezien de huidige coronamaatregelen is het jammer genoeg niet mogelijk om op restaurant te gaan maar afhalen is een optie. Surf naar www.knokke-heist.be/delivery en laat je inspireren door het ruime aanbod.  (foto's Frankie & Fish)

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter