Knokke-Heist bezoeken als toerist?

In memoriam voormalig directeur marketing Luc De Groote

Luc De Groote, voormalig directeur marketing bij de dienst Toerisme van Knokke-Heist is op zondag 22 november 2020 op 65-jarige leeftijd in Gent overleden aan een slepende ziekte. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in intieme kring waarna zijn asurne wordt uitgestrooid op de begraafplaats in Eeklo. Luc was als zelfstandig extern consultant jarenlang het gezicht van de vzw Toerisme. Tal van zijn initiatieven kenden bijzonder veel bijval, en blijven tot op vandaag springlevend. Luc was diegene die de werking van de vzw moderniseerde en een nieuw élan gaf.  

Hij was diegene die via communicatie- en marketingbureaus voor professionalisering zorgde, en zo het merk Knokke-Heist tussen de andere A-merken in België positioneerde. Hij zorgde ervoor dat Knokke-Heist één duidelijk imago kreeg in de media, met een vaste huisstijl, vaste logo’s en vaste campagnes. Hij was een van de drijvende krachten achter het KH Magazine. Dankzij Luc kregen ook studies en cijfermateriaal een vaste plek in de werking van de dienst Toerisme. Daarnaast was het zijn idee om de vernissageweekends ART Knokke-Heist te organiseren. Dankzij Luc werd de samenwerking in de Zwinstreek versterkt, en ontstond de ‘Toprestaurants’-brochure. Dat zijn slechts enkele tussen vele voorbeelden van zijn rijke erfenis voor de gemeente Knokke-Heist. Het waren stuk voor stuk ideeën die de gemeente Knokke-Heist een duidelijk, sterk en exclusief imago bezorgden, in makkelijke en moeilijke tijden. 

Luc was al gedurende enige tijd ziek, een voerde een moedige strijd, met ups en downs. De hoop liet hij echter nooit varen, zijn hart bleef kloppen voor Knokke-Heist, en hij bleef betrokken bij de gemeentelijke activiteiten. Hoewel hij het ook tijdens de laatste maanden van zijn loopbaan niet altijd gemakkelijk had, bleef hij bij ex-collega's en mandatarissen wel oprecht vragen hoe het weekend was, of je had genoten van je vakantie en hoe het met de familie ging. Typerend voor zijn vriendelijke en warme persoonlijkheid.  

Het gemeentebestuur betuigt zijn echtgenote Gerda Haegeman alvast zijn innige deelneming.  

Voor rouwbetuigen: https://www.rouwcentrum-tieberghien.net/P1220.aspx?IdPer=639847 

 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter