Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Extra activiteiten tijdens herfstvakantie in Zwin Natuur Park

Tijdens deze herfstvakantie organiseert de Provincie West-Vlaanderen extra activiteiten in het huttenparcours van het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist. Door de verlenging van de herfstvakantie is het Zwin Natuur Park de hele vakantie open tot en met 11 november, en dus ook uitzonderlijk op maandag 9 en dinsdag 10 november. Er staan onder meer elke weekdag gratis gezinswandelingen met gids op het programma. 

Het is ook de laatste kans om het ringen van vogels bij te wonen. Dit loopt nog tot en met zondag 8 november. 

Activiteiten tijdens de herfstvakantie 
Elke dag van de herfstvakantie kunnen groot en klein extra genieten in het Zwin Natuur Park. Er staan in het hele Zwin Natuur Park Zwingidsen klaar die bezoekers ontvangen en begeleiden. Zo krijgen bezoekers er dagelijks uitleg over nestkasten en hoe vogels het best gevoederd worden in de winter. Daarnaast kunnen bezoekers via telescopen de eerste wintervogels in de Zwinvlakte en op het broedeiland bekijken. 

In het zoetwaterlabo maken ze kennis met de wereld van de kleine zoetwaterdiertjes, zoals waterkevers, libellenlarven en salamanders. 

Verder kunnen de bezoekers in de namiddag ook het zoutwaterleven tot in de kleinste details bestuderen. Zo komen ze er meer te weten over de verschillende dieren die werden opgevist in de kreken in de Zwinvlakte, zoals krabben en garnaaltjes. 

Extra kinderactiviteiten 
Voor kinderen voorziet het park een aanvullend en boeiend aanbod: luisteren naar een verhaal, knutselen met dennenkegels en vogels tellen aan de voederhut. 

Gezinswandeling 
Elke weekdag van de herfstvakantie start er om 10.30 uur een gezinswandeling met Nederlandstalige gids. Op woensdag 4 november, vrijdag 6 november en woensdag 11 november, om 10.30 uur zijn er gezinswandelingen voorzien met een Franstalige gids. Deze wandeling loopt doorheen het park en de Zwinvlakte en is speciaal gericht op gezinnen met jonge kinderen tot 12 jaar. De Zwingids geeft informatie op maat van de jongste bezoekers en zorgt voor een speciale toets. Inschrijven verplicht. 

Ringen van vogels 
Tot en met 8 november worden in het Zwin Natuur Park dagelijks vogels geringd in samenwerking met het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen. Wie het ringen van nabij zelf wil meemaken is welkom voor een unieke blik achter de schermen van het wetenschappelijk onderzoek van het ringwerk. Het is ook een unieke kans om de vogels van héél dicht bij te zien en een interessante uitleg te krijgen van de ringer. 

De activiteit vindt telkens plaats in de voormiddag, van 10 uur tot 12 uur. De meeste vogels worden vroeg op de dag gevangen. Er vroeg bij zijn is dan ook de boodschap. Het vangen van vogels is afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij slecht weer (regen en/of veel wind) kunnen de sessies niet doorgaan. 

Een gedetailleerd overzicht van alle activiteiten is terug te vinden op de website. 

Praktisch – Herfst in het Zwin 

·        Data: van zaterdag 31 oktober tot en met woensdag 11 november, van 10.30 tot 16.30 uur 

·        Plaats: Zwin Natuur Park, Graaf Leon Lippensdreef 8 in Knokke-Heist 

·        Toegangsprijs park: -6 jaar: gratis; van 6 t.e.m. 17 jaar: 5 euro; vanaf 18 jaar: 10 euro online (12 euro aan de kassa) 

·        Deelnameprijs gezinswandeling: 13 euro voor volwassenen (15 euro aan de kassa), 6 euro voor kinderen en abonnees, toegangsticket tot het park inbegrepen. Inschrijven verplicht. 

Omwille van Covid-19 is het aantal beschikbare tickets beperkt en reserveren vooraf verplicht via www.zwin.be 

 

Foto: © Provincie West-Vlaanderen 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter