Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Knokke-Heist onderschrijft de oproep van VN-secretaris-generaal Guterres voor een wereldwijd staakt-het-vuren

Op vraag van Vredesstad Ieper heeft burgemeester Graaf Leopold Lippens zijn collega burgemeester Emmily Talpe laten weten dat ook Knokke-Heist als lid van Mayors for Peace, ten volle de oproep van secretaris-generaal Antonio Guterres ondersteunt voor een wereldwijd staakt-het-vuren. Covid-19 zorgt ervoor dat onze economie, maar ook het sociale leven bijna helemaal stilgevallen is. Het is geen makkelijke tijd, ook niet voor onze Belgische steden gemeenten. Toch wil Knokke-Heist ook nu verder kijken dan zijn grenzen en solidair zijn met steden die vandaag slachtoffer zijn van oorlog en geweld, en met door oorlog in het binnen- of buitenland ontheemde burgers. De oproep van VN-secretaris-generaal Antonio Guterres voor een wereldwijd-staakt-het-vuren lees je hieronder. 

 

Oproep van VN secretaris-generaal Antonio Guterres 

"De wereld staat oog in oog met een gemeenschappelijke vijand Covid-19, een vijand die een onderscheid maakt tussen nationaliteit, afkomst, groep of geloof, maar die iedereen meedogenloos aanvalt. Ondertussen woeden wereldwijd conflicten waar de meest kwetsbaren, vrouwen en kinderen, mensen met een handicap, marginalen, ontheemden, de hoogste prijs voor betalen. Zij lopen het hoogste risico om het meest te lijden van Covid-19. We mogen niet vergeten dat in landen in oorlog het gezondheidsapparaat vernield is en ziekenhuizen, gezondheidswerkers vaak een doelwit zijn. Vluchtelingen en Internal displaced people zijn zo twee keer kwetsbaar: de woede van het virus toont ons de dwaasheid van de oorlog.  

Daarom roep ik vandaag op tot een staakt-het-vuren overal ter wereld. Het is nu tijd om gewapende conflicten in lockdown te plaatsen, en de focus te leggen op de echte strijd voor het leven. Tegen oorlogvoerende partijen zeg ik "stop de vijandigheden en leg het wantrouwen en de wrok naast u neer. Laat de geweren zwijgen, stop de bombardementen, stop met luchtaanvallen." Dit is cruciaal om corridors te creëren die het mogelijk maken om levensreddende hulp te laten passeren. Laat de diplomatie haar werk doen, laat ons hoop brengen op die plaatsen waar de meest kwetsbaren voor het Covid-19 virus zich bevinden. Laat ons inspiratie halen uit overleg en dialoog dat langzaam tot stand komt tussen rivaliserende partijen op een aantal plaatsen om zo tot een gezamenlijke aanpak te komen van Covid -19. Maar er is meer nodig dan de strijd en het gevecht om de ziekte, het virus de wereld uit te helpen. Het start met een wereldwijde en onmiddellijke stopzetten van de gevechten. Dit is wat de mensheid nodig heeft, nu meer dan ooit" 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter