Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Klassiek Leeft Vurig: l Sorriso di Vivaldi

Op zaterdag 1 februari 2020 om 20 uur vindt binnen het kader van Klassiek Leeft Vurig het wondermooi concert ‘I Sorriso di Vivaldi’ plaats in de Sint-Vincentiuskerk. Het ensemble il Gardellino o.l.v. Marcel Ponseele brengt er werk voor “molti Strumenti” van Vivaldi en tovert zo de zuiderse lach van Antonio op je gezicht. Ondertussen knipogen de musici naar Bach en zijn Brandenburgse concerti.

Klassieke muziek zou je niet onmiddellijk in één adem noemen met genres als het levenslied of de smartlap. En toch zijn er meer gelijkenissen dan je zou verwachten. Wist je dat de eerste betekenis van het woord Smartlap een Vastendoek is? Een stoffen lap waarop het lijden of de smarten van de Heer werden uitgebeeld. Dit doek werd tijdens de Vastenperiode in de kerk opgehangen. De Smartlap die wij nu kennen is een lied dat vertelt over “een lach en een traan”, m.a.w. onze dagelijkse beslommeringen, onze hartstochten en dromen.

Vinden wij deze emoties ook niet terug in onze zo geliefde klassieke muziek? Artistiek directeur Marcel Ponseele nodigt je tijdens Klassiek Leeft Vurig uit om samen met de uitgelezen ensembles te laten ontroeren door de Lach van Vivaldi, de Hartstocht van Van Beethoven, de Adem van Engelen en de Tranen van Dowlannd. 

Laat je 4 zaterdagen in februari (1,8, 15 en 22) tijdens deze unieke concertreeks onderdompelen in een warm bad vol heerlijke muziek. Het feeërieke kerkje van Ramskapelle met zijn heerlijke akoestiek brengt je alvast in de juiste sfeer. Alle concerten starten stip om 20 uur.

Prijs

€ 20

Rang 1: € 20 / € 17 KH Uitpas, BILL, groepen +10 pers

Rang 2: € 15 / € 12 KH Uitpas, BILL, groepen +10 pers

Tickets en info: www.klassiekleeft.be

 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter