Knokke-Heist bezoeken als toerist?

De mondmaskerplicht in Knokke-Heist concreter uit de doeken gedaan

In overleg met de Lokale Politie is het burgemeesterbesluit van 24 juli 2020 dat het dragen van een mondmasker overal verplicht op het openbaar domein van Knokke-Heist nog wat aangepast en verfijnd. Op alle publiek toegankelijke plaatsen op het volledige grondgebied van Knokke-Heist is iedereen dus vanaf de leeftijd van 12 jaar verplicht om mond en neus te bedekken met een mondmasker of elk ander alternatief in stof. De transparante kinmaskers of mouthshields die onvoldoende de luchtstroom van mond en neus afsluiten en bijgevolg weinig bescherming bieden, voldoen niet aan de mondmaskerplicht. Enkel voor het nuttigen van voeding of drank kan de mond- en neusbedekking tijdelijk, en niet langer dan noodzakelijk, worden afgenomen. 

   

  Uitzonderingen 

  De verplichting om mond en neus te beschermen is niet verplicht maar wordt wel aanbevolen in volgende gevallen:  

  • tijdens verplaatsingen met de auto, motorfiets, (brom-)fiets, golfwagen, step; 
  • tijdens de beoefening van een sportactiviteit; 
  • tijdens werkzaamheden die zware fysieke inspanningen vergen; 
  • op het vrije strand  
  • voor wie over een medisch attest beschikt dat het dragen van een mondmasker niet mogelijk is. In dit geval kan een gelaatsscherm worden gedragen. 

  Zeedijk 

  Op de Zeedijk (rijweg, fietspad en wandelboulevard) en op de strandtoegangen is het verplicht de mond- en neusbedekking te dragen, zoals bepaald in het politiebesluit van de waarnemend gouverneur van West-Vlaanderen van 24 juli 2020. Dit houdt in dat je b.v. ook op de (brom-)fiets, step, en tijdens je sportactiviteit hier wel een mondmasker moet dragen.    

  Strandconcessies 

  Op de strandconcessies (beachbars, watersportcentra, speelparken...) geldt de regeling zoals in de horecasector. Dit betekent dat je zittend aan tafel of liggend in een strandzetel- of –bed geen mondmasker hoeft te dragen. De verplichting geldt alleen van zodra je rechtstaat om je ergens naar toe te begeven. Bij het betreden van een strandconcessie ben je ook verplicht om je contactgegevens te registreren.  

  Voor meer info over de federale en lokale coronamaatregelen:  

  https://www.knokke-heist.be/coronavirus  

  https://www.knokke-heist.be/burgemeesterbesluit-coronavirus-covid-19-29-juli-2020-mondmaskerplicht 

  http://info-coronavirus.be 

  https://www.vvsg.be/kennisitem/vvsg/coronavirus-actuele-informatie-en-richtlijnen 

   

  Vertel het verder

  Via Facebook Via Twitter