Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Sioen brengt Messages of Cheer & Comfort in het Cultuurcentrum

Op vrijdag 2 oktober 2020 om 20 uur vindt in de schouwburg van het Cultuurcentrum Scharpoord een optreden plaats van Sioen. Frederik Sioen en zijn muzikanten brengen er naast hun reeds gekend repertoire ook nummers uit het nieuwe album Messages of Cheer & Comfort. Het voorprogramma wordt verzorgd door de geselecteerde lokale band Juniper met de Kortrijkse Flo Delameilleure als frontzangeres. De groep speelt luisterliedjes zwevend tussen Joni Mitchell en Joan Baez. Intieme songs die je terugbrengen naar de kern van echte muziek en waar je onweerstaanbaar warm van wordt.  

Messages of Cheer & Comfort 

In 'Messages of Cheer & Comfort' toont Sioen als nooit tevoren dat hij het ambacht voor het songschrijven meester is. Het gevoel voor melodie, de zin voor avontuurlijke (strijkers)arrangementen en de eerlijkheid in zijn teksten resulteert in edele composities. Troostende en bemoedigende liederen, zonder kunstmatige ingrepen. Recht uit het hart.  

Sioen achter de piano 

Na projecten als 'Sioen plays Graceland' met Zuid-Afrikaanse muzikanten en 'Distortion, a hymne to liberty' met Dirk Brossé en Jef Neve, en zijn passage in 'Liefde Voor Muziek', keert Sioen terug naar de plaats waar hij zich als componist het beste thuisvoelt: achter de piano. Daar waar zijn klassieke muzikale achtergrond zich mengt met pop en rock tot een eigenzinnige stijl.  

Muzikanten uit Belgische topbands 

Omringd door een fantastische groep muzikanten uit Belgische topbands als Hydrogen Sea, Raketkanon, (ex)Hooverphonic, (ex)Arsenal & The Colorist Orchestra vermengt Sioen op dit concert oud gekend repertoire (Cruisin', No Conspiracy At All, Hope For This Land, ...) met nieuwe songs, of beter: 'Messages of Cheer & Comfort'. Eerder te horen in Seoel, nu bij ons. 

Piano, gitaar & lead vocal: Frederik Sioen 
Drum & percussie: Pieter De Wilde 
Basgitaar: PJ Seaux 
Keys: Jan Roelkens 
Gitaar: Tom Goethals & SunSunSun Orchestra 

 

Tickets zijn enkel telefonisch (T 050 630 430) of via de balie van Scharpoord te verkrijgen. Op die manier kunnen we alles op een veilige manier indelen. Online verkoop is momenteel niet mogelijk omwille van organisatorische redenen. 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter