Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Parkeerplaatsen in Sluis op zondag 15 maart gesloten om bezoekers te weren

Sinds zaterdag 14 maart is een noodverordening door de Veiligheidsregio Zeeland vastgesteld. Er mogen geen evenementen of andere activiteiten meer plaatvinden in Zeeland waar meer dan 100 mensen aanwezig zijn. Door deze noodverordening kan nu ook de gemeente Sluis handhavend optreden. 

Zo zijn op zondag 15 maart 2020 de parkeerplaatsen in Sluis en in Cadzand-Bad gesloten om een grote hoeveelheid mensen te minimaliseren. De Middenstandsraad heeft deze morgen ook besloten om vandaag alle café, restaurants en andere handelszaken dicht te houden.
 

Burgemeester Marga Vermue: “Als overheid, werkgever, horeca, winkelier, inwoner en bezoeker hebben we een gedeelde verantwoordelijkheid om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan. We doen een dringend beroep op ieders gezond verstand om hierin verantwoordelijkheid te nemen. Niet alleen voor jezelf en je werknemers maar ook voor de inwoners en bezoekers van de gemeente Sluis.”

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist dringt er bij zijn inwoners, tweedeverblijvers en bezoekers op aan om in de Zwinregio publieke plaatsen met veel volk absoluut te vermijden. De wereldwijde pandemie heeft reeds duidelijk bewezen dat het Coronavirus zich van landsgrenzen niks aantrekt. Maak met je gezinsleden of een paar vrienden een gezonde wandeling op het strand en in de natuur en neem daarbij de nodige voorzorgsmaatregelen.

 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter