Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Een Zee van Liefde: een passionele hartstocht voor en door onze kus(t)gemeente

Knokke-Heist, dat is voor de meesten onder ons een coup de cœur. Een vakantieliefde die je telkens opnieuw bekoort. Omdat ware liefde in twee richtingen werkt, wil Knokke-Heist ze graag beantwoorden door uit te pakken met Zee van Liefde. Een charmeoffensief dat op zaterdag 13 februari 2021 aftrapt tijdens het weekend van Valentijn en twee liefdevolle belevenissen biedt aan al wie die door onze straten flaneert. 
 
Twee liefdevolle belevenissen 
Zowel in Knokke als in Heist heeft de kus(t)gemeente een charmerende belevenis in het verschiet. Zo zal je in het shoppinghart van Knokke tien liefdevolle vitrines kunnen spotten, passioneel gepimpt door artiesten met een hart voor K-H. In de winkelstraten van Heist kan je op zoek gaan naar Tiny Love Notes die onderdeel zijn van een leuke stickerzoektocht voor kinderen. 
 

Windows of Love in Knokke 
Tien artiesten verklaren hun liefde in woord, beeld, audio en meer, op of achter een vitrine. Uiteenlopende expressies met één rode draad: ze zijn gemaakt om je te raken, je te doen lachen, je zo te fascineren dat je niet anders kan dan ze te delen. Net als een lief dat zich van zijn meest romantische kant laat zien, wil Knokke-Heist er alles aan doen om je hartslag een paar tikjes hoger te doen slaan. Volgend artistiek talent teast je van achter het raam zodat je adrenaline onweerstaanbaar harder door je aderen stroomt:  

  • John Noseda (dance muziek) 
  • Louise Mertens (visual art) 
  • Floor Denil (cartoon) 
  • Brihang (slam poetry) 
  • Klassiek Leeft (klassieke muziek) 
  • Lectrr (cartoon) 
  • Ruth Van de steene (woordkunst) 
  • Edwin Menue (culinary art) 
  • Ensemble Tempus (klassieke muziek) 
  • Jill Mathieu (woordkunst) 

 

Tiny Love Notes in Heist   
In Heist zullen kleine boodschappen vol liefde schuilen in de hoekjes van zijn winkelstraten als onderdeel van een leuke stickerzoektocht. Dertig kattebelletjes met krolse krabbels die je samen met je kids kan opsporen aan de hand van een plannetje, waarvan tien gepaard gaan met een symbool dat terug te vinden is op een stickervel. Wanneer je alle tien de zelfklevers op de juiste plek hebt geplakt, kun je de kaart inruilen voor een kleine beloning in het toerismekantoor van Knokke-Heist. 
  
Praktisch 
Het beloven warme tijden te worden in Knokke-Heist. Houd dus zeker de website en/of de sociale media van de kustgemeente in de gaten voor meer. De campagne loopt van 13 februari tot 21 maart 2021. Een papieren routeplan kun je gratis afhalen op het Toerismekantoor van Knokke-Heist (Zeedijk 660) of op het Heldenplein in Heist. Online kun je ook een pdfversie van beide routes downloaden. 
  
Website:
www.myknokke-heist.be/zeevanliefde 
Instagram: @myknokkeheist 
Facebook: @KnokkeHeist 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter