Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Openbare led-verlichting voor tijdelijk fietspad tussen Herenweg en Natiënlaan

Op 16 november 2021 startte een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen & verkeer met de aanleg van een balkonrotonde op het kruispunt van de Kalvekeetdijk en Natiënlaan in Westkapelle. Het verkeer wordt daarbij omgeleid via een tijdelijke verbindingsweg tussen de Herenweg in het bedrijvenpark ‘t Walletje en de Natiënlaan. Omdat er bij het gemeentebestuur heel wat klachten binnenkwamen van fietsers die zich onveilig voelden op dit stuk onverlicht fietspad, heeft het Agentschap Wegen & Verkeer 11 mobiele verlichtingspalen op zonne-energie geplaatst.

Geen verlichting ter hoogte van aanvliegroute helihaven

Halfweg tussen Herenweg en Natiënlaan werd bewust geen openbare verlichting voorzien omdat deze zone zich situeert in de aanvliegroute van de helihaven. Dergelijke obstakels vormen voor de piloten een te groot risico om veilig te kunnen landen en opstijgen.

Dynamische lichtsterkte

De cyclus van elke verlichtingspaal met zonnepaneel is zodanig geprogrammeerd dat de led-lampen ‘s avonds feller branden dan ‘s nachts zodat tegen de vroege ochtend voldoende reststroom overblijft om het fietspad opnieuw sterker te verlichten. Het opladen van de batterijen is vanzelfsprekend sterk afhankelijk van de zon zodat het soms een paar dagen kan duren vooraleer de verlichting op maximaal vermogen kan werken.

Voor meer info en vragen: Bereikbaarheidsadviseur Agentschap Wegen & Verkeer, Kalvekeetdijk@wegenenverkeer.be

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter