Knokke-Heist bezoeken als toerist?

’s Morgens een dubbele knieprothese in het AZ Zeno, ’s avonds al terug op de been

Monique kreeg op 18 januari 2021 een dubbele knieprothese in AZ Zeno. Ze sukkelde al jaren met pijn in de knieën en ondervond heel wat hinder in haar dagelijkse activiteiten. Ze was het zo moe dat ze op de consultatie zelf vroeg of men ook beide knieën tegelijk kon vervangen. De vraag om in één keer beide knieën te vervangen zien ze in AZ Zeno steeds meer. “Patiënten revalideren liever 1 keer dan 2 keer. Ze kiezen voor de korte pijn. Toch is voorzichtigheid geboden. Het is geen alledaagse ingreep, maar met een sterke motivatie en de juiste begeleiding kan het” aldus dr. Kristof Pierets, orthopedist in AZ Zeno.    

Monique droomt al van wandelvakantie 

Monique blikt alvast tevreden terug: “De dag van de ingreep zette ik al enkele stappen. 3 dagen na de ingreep liep ik zonder krukken. Ook thuis verliep het herstel vlot. Ik ben heel blij dat ik de beslissing heb genomen om beide knieën tegelijk te vervangen. Op die manier moest ik maar 1 keer revalideren. Ondertussen heb ik al 4 km gestapt en ik heb geen pijn. Mijn droom is om terug op wandelvakantie te kunnen gaan. Ik geloof er echt in dat dat zal lukken.”   

Rapid Recovery programma 

In AZ Zeno werden sinds mei 2019, 13 dubbele knieprotheses uitgevoerd. Alle patiënten die een knieprothese ondergaan, worden begeleid in het Rapid Recovery programma. Dit programma heeft als doel het herstel na de ingreep zo snel mogelijk te laten verlopen. De diagnose, behandeling en nazorg zijn optimaal op elkaar afgestemd waardoor je letterlijk terug snel op de been bent. Het Rapid Recovery programma wordt ook ingezet voor heupprotheses. 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter