Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Voorkom lange wachttijden op het recyclagepark

Op het recyclagepark in de Sluisstraat gelden nog steeds strikte veiligheidsmaatregelen. Hierdoor is het aantal bezoekers op het park beperkt, wat kan leiden tot een langere wachttijd. AGSO Knokke-Heist roept iedereen op om het afval zoveel als mogelijk te verzamelen en op die manier de bezoeken aan het recyclagepark te verminderen.  

Daarnaast geven we graag nog enkele tips mee om je bezoek vlotter te laten verlopen: 

Kom op minder drukke momenten 

Rond sluitingstijd naar het recyclagepark is nooit een goed idee, dan loop je het risico om weggestuurd te worden zonder dat je hebt kunnen lossen. Ga dus naar het park op minder drukke momenten. Rond openingstijd, op dinsdag, op zaterdag, na feestdagen en tijdens schoolvakanties is het vaak drukker.  

Hou rekening met de openingsuren van het recyclagepark:  

Maandag          10u - 11u45    14u - 16u45 

Dinsdag           10u - 11u45         14u - 16u45 

Woensdag        10u - 11u45    14u - 16u45 

Donderdag       10u - 11u45     14u - 20u45 

Vrijdag              10u - 11u45     14u - 17u45 

Zaterdag          10u - 17u45     - 

Zondag            Gesloten     

Sorteer en demonteer thuis 

Sorteer en demonteer je afval reeds thuis zodat het lossen op het park veel vlotter en aangenamer verloopt. Is het voor de gratis zone of de betalende zone? Is je materiaal voor de betalende zone recycleerbaar of niet? Een handig geheugensteuntje: als je geen grofvuil, afvalglas of asbest bijhebt, heb je enkel recycleerbaar afval bij. Demonteer je afval zoveel mogelijk. Een kast bestaat bijvoorbeeld uit houten wanden en planken, metalen poten en glazen deuren. Je zal minder moeten betalen. 

Hou toegangskaart en betaalkaart klaar 

Als je staat aan te schuiven kan je best al je toegangskaart en betaalkaart bij de hand houden zodat het doorschuiven aan het ingangsloket vlot verloopt.  

Ga naar Recyclagepark (agsoknokke-heist.be) waar je alle informatie kan vinden die je nodig hebt om je bezoek aan het recyclagepark voor te bereiden. 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter