Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Digitale Zondagbabbel met Ria Blondeel

Op zondag 9 mei 2021 om 10 uur houdt Benedikte Van Eeghem een Zondagbabbel met Ria Blondeel. Ria vertelt over haar vrijwilligerswerk en haar sociaal engagement. Je kan de babbel digitaal volgen via deze link.

Wie is Ria Blondeel?
De Knokke-Heistse Ria Blondeel was al van in haar prille jeugd sociaalvoelend. Zo was ze lid en later ook jeugdleidster van VKSJ en VKAJ. Ria werkte ook mee aan toenmalige 11.11.11 acties. Ze voelde zich sterk aangetrokken tot het vrijwilligerswerk en de culturele ondersteuning van zowel de Derde als de Vierde Wereld met projecten als “Vriendschap voor de Filipijnen”. Begin de jaren ‘90 engageerde Ria Blondeel zich als

vrijwilligster voor de Oxfam Wereldwinkel. Sinds 2004 trekt ze met een heel team de kar van het label Fair Trade Gemeente. In 2010 werd Knokke-Heist erkend als Fair Trade Gemeente. En in 2020 had de trekkersgroep zo graag de tiende verjaardag gevierd… Naast partner, mama en oma is Ria in onze gemeenschap het gezicht en de spreekbuis van Oxfam Wereldwinkel en Oxfam Solidariteit, waarbij ze kiest voor een cultuur van duurzaamheid én eerlijke handel ondersteund door het certificaat van Fair Trade.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter