Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Vrijwilligers in vaccinatiecentrum Knokke-Heist draaien ook in paasvakantie op volle toeren

Het volledige vaccinatieproces uitgelegd in informatieve video 
Sinds kort vaccineert Knokke-Heist in het vaccinatiecentrum Molenhoek ook de bredere bevolking. Ben jij ook zo benieuwd hoe alles verloopt in het vaccinatiecentrum? Hoe bevestig ik mijn uitnodiging? Wat moet ik bij me hebben? Wat als ik koorts heb? In deze video geven we alle antwoorden op jouw vragen. We begeleiden je langs het volledige vaccinatieproces: van het bevestigen van jouw afspraak tot het vaccineren zelf. Met dit infofilmpje wil Knokke-Heist het vaccineren promoten en de werking in het vaccinatiecentrum nog vlotter laten verlopen. 

16 % van Knokke-Heistse bevolking gevaccineerd 
Door het stijgend aantal vaccins dat in het vaccinatiecentrum van Knokke-Heist momenteel aangeleverd wordt, heeft het gemeentelijk coördinatieteam van de Sportdienst en hun vrijwilligers het deze paasvakantie bijzonder druk. Op sommige dagen wordt zelfs gevaccineerd van ‘s morgens 9 uur tot 22 uur ‘s avonds. Verleden week werden in het vaccinatiecentrum Molenhoek in Knokke-Heist weer 1309 Pfizervaccins toegediend en kwamen 186 personen langs voor een 2de prik. De vaccinatieteller heeft ondertussen de kaap van 5000 vaccinaties ruim overschreden. Dit betekent dat momenteel 16 % van de totale Knokke-Heistse bevolking minstens een eerste prik heeft gekregen. In de eerste week van de paasvakantie worden op 8 en 9 april 2021 nog eens 2121 Pfizervaccins toegediend aan 80-plussers.  

Geboortejaren 1945 en 1946 aan de beurt 
Ondertussen verstuurde het Agentschap Zorg en Gezondheid op 31 maart 2021 opnieuw 700 nieuwe uitnodigingen voor een prik tijdens de 2de week van de paasvakantie. Het gaat hier om een groep personen geboren in 1945 en 1946. In deze 2de week worden 1920 AstraZeneca-vaccins en 1000 Pfizervaccins toegediend. Daarnaast krijgen 665 inwoners hun 2de Pziferprik.  

Reservelijst voor 65-plussers om de 14 dagen volledig vernieuwd 
Om de last-minute annuleringen op te vullen, doet het vaccinatieteam beroep op de online reservelijst waarop zich al 1500 inwoners geregistreerd hebben. Deze lijst wordt om de 14 dagen volledig vernieuwd. Dit betekent dus dat alle 65-plussers die op deze last-minute reservelijst willen intekenen voor de komende vaccinatiedagen in week 15 en 16, zich vanaf vrijdag 9 april 2021 opnieuw moeten registreren via https://bit.ly/3sHR6tj 

Voor meer info:  
https://bit.ly/3sHR6tj en www.laatjevaccineren.be of het callcentrum vaccinatiecentrum Knokke-Heist T 0800 11 151 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter