Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Ellen Debruyne opent nieuwe apotheek in De Klerckstraat

Op maandag 25 januari 2021 opende Ellen Debruyne haar nieuwe apotheek in de De Klerckstraat 3. De handelszaak met hoge glazen ramen, een grotere oppervlakte, moderne technologieën en ultramoderne architectuur staat in schril contrast met haar voormalige klassieke apotheek er net naast. Van zodra je binnenkomt geven de warme en gezellige kleuren je meteen een warm welkomgevoel.

Meer producten, snellere service en adequate informatie

In 2012 nam de geboren en getogen Knokse Apotheek Marrannes over en doopte ze om tot Apotheek Debruyne Ellen. Na een aantal jaar werd het oude pand in De Klerckstraat 1, op een steenworp afstand van de groentemarkt, te klein en voldeed het niet meer aan de huidige noden van een moderne apotheek. “Bij toeval kwam het naastgelegen pand te koop en beslisten we te verhuizen” vertelt Ellen. “Eind januari 2021 openden we de nieuwe apotheek in het pand in de De Klerckstraat 3.  We kozen voor de inrichting bewust om te werken met mensen uit Knokke - Heist. Dankzij deze ruimere apotheek kunnen we nu meer producten aanbieden, een snellere service bieden en adequate informatie meegeven” vertelt de zaakvoerster.

Opslagrobot en digitale schermen

Volledig in lijn met de nieuwste technologieën, leidt een opslagrobot de medicijnen meteen vanuit de voorraad naar de toonbank. Daarnaast vervangen digitale schermen de verschillende medicijnkasten. “We maakten een einde aan de traditionele balie waarachter we staan te wachten. Hier verwelkomen we de patiënten in de open ruimte of in een meer afgesloten privéruimte als dat nodig is” klinkt het bij apothekeres.

Gepersonaliseerde opvolging van klanten

“De nieuwe technologieën optimaliseren niet alleen de klantenbeleving, maar zorgen er ook voor dat we als apotheker veel meer tijd hebben om de klant te adviseren. We willen echt inzetten op gepersonaliseerde opvolging van ons cliënteel. Zo stellen we bijvoorbeeld als "huisapotheker" handige medicatieschema's op. Zo kunnen we op lange termijn het welzijn van de patiënt verhogen” verzekert ons de farmaceute.

Sterk in thuiszorg

“Verder zijn we sterk in thuiszorg. Je kan bij ons onder meer terecht voor de huur van aerosol-toestellen, krukken, bedden en rolstoelen. Er is steeds een grote keuze aan direct leverbare bandages en steunkousen” licht Ellen toe.

Reserveren van geneesmiddelen
“Geneesmiddelen reserveren doe je bij ons makkelijk via mail, telefoon of via de app. Afhalen kan tijdens de openingsuren en tevens is er de mogelijkheid om 24/7 de bestelling op te halen in de medicijnkluisjes. Indien nodig bezorgen we de geneesmiddelen zelfs bij de patiënt thuis! “ besluit een enthousiaste en breed glimlachende Ellen Debruyne.

Voor alle info:

Apotheek Ellen Debruyne

T 050 60 46 42 

info@apotheekknokke.be 
www.apotheekknokke.be 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter