Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Vanaf 15 maart toegang voor honden en paarden op het strand weer ingeperkt 

Het betreden van het strand met een hond  of paard is vanaf 15 maart 2021 opnieuw verboden tot en met 15 oktober 2021 en dit telkens tussen 9 en 21 uur. Alleen op het strandgedeelte ten oosten van Surfers Paradise tot aan de Zwingeul aan de Nederlandse grens zijn honden en paarden heel het jaar door toegelaten. Hondenbaasjes hoeven daar hun viervoeter ook niet aan de leiband te houden.  In het natuurgebied van de Zwinbosjes- en duinen en op de internationale Zwindijk moeten honden wel aangelijnd zijn.

Andere aantrekkelijke wandelroutes voor onze 4-potige vrienden:

Groenpleinduinen: aan de andere kant van de Zwinlaan heb je de Groenpleinduinen, ook een prachtig natuurgebied waar je naar hartenlust kunt wandelen. Je mag er met je hond wandelen op voorwaarde dat je je dier aan de leiband houdt.

Groene gordel Heist-West: ontdek 3 kleinere natuurgebieden naast de Baai van Heist: de Sashul, de Vuurtorenweiden en de Kleiputten. Honden aan de leiband zijn toegelaten, met uitzondering van de begrazingspercelen.

Directeur-generaal Willemspark: ook wel bekend als ‘het bosje van Heist’. Je mag er met je hond aan de leiband wandelen.

Begeleiders van honden zijn verplicht om steeds in het bezit te zijn van een zakje om hondenpoep meteen te verwijderen. Inbreuken worden bestraft met een gemeentelijke administratieve geldboete van maximum 250 euro.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter