Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Volg gratis de lezing (jongeren)veerkracht van Michael Portzky

Op 10 juni 2021 kun je van 19.30 tot 21 uur een boeiende lezing volgen over veerkracht, gegeven door neuro- en klinisch psycholoog Michael Portzky. Steeds meer zien we zowel in de maatschappij als in de wetenschap dat psychische kwetsbaarheid zich soms al vroeg in het leven laat merken. Zo wordt er in het handboek van psychiatrische aandoeningen geen onderscheid meer gemaakt tussen ‘stoornissen in de kinder- en adolescentietijd’ en de stoornissen bij volwassenen. Maar hoe meten we kwetsbaarheid? Wat heeft ervoor gezorgd dat het van nature ooit positieve stresssysteem, dat ons geholpen heeft om als soort te overleven, nu plots voor zulke gevolgen kan zorgen? Is iedereen even kwetsbaar?

Wat is mentale veerkracht, en hoe helpt dit tegen stress? Wat kunnen we doen tegen de gevolgen van stress en wat betekent stress nu werkelijk voor ons lichaam en geest? Hoeveel kwetsbaarheid is er eigenlijk verscholen in onze maatschappij?

Is dit een onderwerp dat je interesseert? Volg dan zeker deze lezing! Michael Portzky is neuro- en klinisch psycholoog, gespecialiseerd in “diagnostiek”. Dit is het deel van de wetenschap dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van testen, om te kijken of bij mensen een bepaalde diagnose van toepassing is, en of er bepaalde problemen of aandachtspunten zijn, zoals bv. autisme, of ADHD enz.

Een lezing waardoor we hopelijk niet gestresseerd worden, en door de vele mediabomen het bos weer beginnen te zien.

De lezing vindt, indien mogelijk, plaats in de schouwburg van Cultuurcentrum Scharpoord. Om er zeker van te zijn dat iedereen die zich inschrijft de lezing ook daadwerkelijk zal kunnen volgen bieden we deze lezing ook aan via livestream.

Wanneer? 10 juni 2021 van 19.30 tot 21 uur in Cultuurcentrum Scharpoord of bij jou thuis in de zetel.

Schrijf je nu gratis in via Knokke-Heist.be/veerkracht.

Meer info: Huis van het Kind - Kraaiennestplein 1, 8300 Knokke-Heist - T 050 530 900

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter