Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Heliventure FTO biedt de gemeente gratis interhospitale COVID-vluchten aan

Heliventure FTO NV, sinds maart 2020 de nieuwe concessionaris van de helihaven in Knokke-Heist, is tevens ook de exploitant van de helikopter Medic 1, de enige medische helikopter die 24/24 uur en 7 dagen op 7 op afroep beschikbaar is voor diverse hospitalen in ons land.   Hiervoor maken de piloten gebruik van een Airbus EC135, een vrij robuuste heli van Franse makelij met twee motoren. Het toestel is uiterst geschikt om een coronapatiënt op een brancard te vervoeren.  

Interhospitale patiëntentransfers 

Als exploitant van zowel de heliport Knokke als van de Medic1 probeert Heliventure FTO deze beide exploitaties uiteraard zoveel mogelijk te combineren. Het bedrijf heeft een raamakkoord met het Vlaams Gewest voor al het COVID-gerelateerde interhospitaal transport per heli. Zo vlogen de piloten al enkele malen op het AZ Zeno voor patiëntentransfers naar o.a. het UZ Leuven. 

Gratis COVID-vluchten voor AZ Zeno 

In april 2020 liet Luc Bertels, CEO en Chief pilot- instructor van Heliventure reeds aan burgemeester Graaf Leopold Lippens weten dat zijn helikopterbedrijf permanent ter beschikbaar staat voor dringende interhospitale transporten indien de afdeling intensieve zorgen in het AZ Zeno gesatureerd zou geraken. Heliventure biedt deze dienst tijdens de COVID19 crisis volledig gratis aan de kustgemeente aan. “Met andere woorden, elke medische helikoptervlucht vanuit Knokke-Heist voeren wij als goede buur van AZ Zeno in deze moeilijke periode volledig uit voor eigen rekening” benadrukt CEO Luc Bertels.   

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter