Knokke-Heist bezoeken als toerist?

21 september: Internationale Werelddag Dementie

Vele betrokkenen zoals mantelzorgers, familieleden, hulpverleners, gemeentebesturen, zorgvoorzieningen, ziekenhuizen, vrijwilligers, … zijn soms te bescheiden in wat ze doen terwijl hun initiatief rechtstreeks of onrechtstreeks impact heeft op de levenskwaliteit van wie met dementie te maken krijgt. Net daarom staan we op 21 september 2021 eens stil bij deze problematiek met de online organisatie van ‘Schatten in Vlaamse Dementiezorg’, een unieke Ronde van Vlaanderen langs plekken waar zich fijne, soms nog onontdekte initiatieven in de zorg voor mensen met dementie bevinden.

Minister Beke zal ook van de partij zijn met een focus op de beleidsprioriteiten van de Vlaamse overheid inzake dementie en je mag live reacties verwachten vanuit de Alzheimer Liga en de Vlaamse Ouderenraad. Natuurlijk krijg je als deelnemer de gelegenheid om inspiratie op te doen en in gesprek te gaan over wat jou treft in de voorgestelde initiatieven.
‘Schatten in Vlaamse Dementiezorg:’ 21 september 2021, digitaal, maar live van 14 tot 16.15 uur. Deelnemen is gratis. Inschrijven kan via deze link.

Jurn Verschraegen, directeur van het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen, loodst je doorheen de middag.
Wist je dat: In 2030 zullen wereldwijd ongeveer 40 procent meer mensen met dementie leven dan in 2019. Dat blijkt uit een studie van de Wereldgezondheidsorganisatie. Volgens de organisatie zijn de meeste landen hier onvoldoende op voorbereid. Naar schatting lijden nu al bijna 56 miljoen mensen aan de aandoening, die door zo’n honderd ziekten wordt veroorzaakt.

Vragen over dementie?
Contacteer de Alzheimer Liga Vlaanderen: T 080 015 225

Zorg je voor iemand met dementie en wens je graag ondersteuning, hulp of heb je behoefte aan een gesprek?
Contacteer het Sociaal Huis Knokke-Heist
T 050 530 900 of e-mail: sociaalhuis@knokke-heist.be 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter