Knokke-Heist bezoeken als toerist?

De eerste grote paddentrek-webinar!

Na de recente winterprik hangt de lente in de lucht en beginnen de eerste amfibieën aan de jaarlijkse voorjaarstrek. Binnenkort barst alles weer helemaal los: duizenden kikkers, padden en salamanders op weg naar hun voortplantingspoel. Op meer dan 250 plaatsen helpen vrijwilligers hen veilig de weg over. Ook in de Boslaan en Eikenlaan organiseert Natuurpunt Knokke-Heist jaarlijks een amfibie-overzet. Sinds valentijnzondag 14 februari staan de vrijwilligers stand-by om een paar duizend dieren die in de komende weken in de opvangemmers zullen belanden, veilig de weg over te helpen richting paringspoel.

Webinar

Wil je meer weten over hoe zo’n overzetactie in zijn werk gaat, dan is de paddentrek-webinar iets voor jou. Wanneer begint die trek en hoelang duurt die? Kan je avonden met toptrek voorspellen? Bij wie moet ik mij aanmelden om mee te doen aan een actie in mijn buurt? Welke soorten worden overgezet en hoe kan je die herkennen? Kan je het verschil zien tussen mannetjes en vrouwtjes? Mag je amfibieën met de blote hand aanraken? Is zo’n overzetacties geschikt voor kinderen? Heb je special materiaal nodig om deel te nemen?

In de webinar krijg je alle antwoorden. Het wordt een leuke mix met filmpjes, knappe foto’s, heel veel tips-and-tricks en een klein quizje. Wil jij er ook bij zijn? Dat kan, op donderdag 18 februari 2021, om 19.45 uur. De webinar wordt live gegeven door Dominique Verbelen, de 'nationale' coördinator van de paddenoverzetacties. Schrijf je nu alvast in via onderstaande link. Daags voor de webinar krijg je een link doorgestuurd waarmee je kan deelnemen.

Inschrijven doe je hier!

Kan je er niet bij zijn? Niet erg: de voordracht wordt opgenomen en zal later online worden geplaatst.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter