Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Ook Lokaal Rode Kruis Knokke-Heist wordt sneltestcentrum voor scholen

Sinds maandag 15 maart 2021 is ook het sneltestcentrum voor het lager en secundair onderwijs in de lokalen van Rode Kruis Knokke-Heist operationeel. In opdracht van het ministerie van onderwijs en in nauwe samenwerking met het CLB (Centrum voor Leerlingen Begeleiding) worden sneltesten afgenomen bij kinderen en personeel waarvan een vermoeden is van besmetting in hun klas en/of school.  

Vrijwilligers van Rode Kruis Knokke-Heist, maar ook gelegenheidsvrijwilligers, nemen de tests af, en zorgen voor het onthaal en de registratie. De verdere opvolging van de dossiers wordt door het CLB uitgevoerd.  

“Al onze vrijwilligers hebben hiervoor een opleiding gevolgd, zowel theoretisch als praktisch”, klinkt het bij Peter Warlop, woordvoerder van het Rode Kruis Knokke-Heist. “De bereidheid bij onze vrijwilligers om zich hiervoor in te zetten is groot. Op deze manier kunnen we opnieuw iets doen voor de bevolking en in het bijzonder voor de kinderen in deze moeilijke tijden. Hoe lang deze actie zal duren is moeilijk te voorspellen, maar we houden rekening met weken, tot maanden. Om misverstanden te voorkomen willen we tenslotte nog wel even duidelijk maken dat dit sneltestcentrum enkel voor scholen is” benadrukt Peter Warlop. 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter