Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Dopjesactie serviceclub Fifty-One 

Januari 2020 was het startschot voor Serviceclub Fifty-One Knokke-Heist om samen met alle basisscholen van Knokke-Heist een dopjesactie op te starten voor de Vrienden der Blinden Koksijde. Deze actie loopt ook in coronatijd verder door. Plastic dopjes kunnen nog steeds binnengebracht worden op diverse locaties in onze plaatselijke scholen en gemeentelijke gebouwen. Ook het gemeentebestuur van Knokke-Heist blijft deze actie verder logistiek en promotioneel ondersteunen.  

Ongeveer 2200 kinderen zijn in dit project betrokken.  Samen met de directies en leerkrachten verzamelen ze massaal dopjes.  Flyers worden meegegeven voor het thuisfront en affiches worden in de buurt opgehangen. De Vrienden der Blinden in Koksijde heeft veel dopjes nodig, gemiddeld 83 ton voor de opleiding van 1 blindegeleide hond. Een dopje weegt gemiddeld 3 gram…. 1 kilo dopjes bevat ongeveer 350 dopjes en brengt ongeveer € 0,30 eur op.  Er is dus nog veel werk aan de winkel.    Fifty-One Knokke-Heist heeft momenteel 2 ton dopjes ingezameld maar mikt op minstens 5 ton.  

 

Op een eenvoudige en nuttige (tevens milieuvriendelijke) manier sparen de kinderen de dopjes van thuis en kunnen zo iemand met een visuele beperking ook in deze periode mee vooruit helpen.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter