Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Poëzietuin in bib Scharpoord vanaf Gedichtendag 28 januari volop in literaire bloei

Van 28 januari tot 27 februari 2021 ben je welkom om rond te kuieren in de poëzietuin in bib Scharpoord. Laat je zintuigen prikkelen en geniet van de klinkende klanken die je ontmoet in dit sfeervolle boekenhof. Leen een poëziebox en maak kennis met hedendaagse dichters. Het citaat op de box helpt je kiezen. Wie weet bloeit er dan ook bij jou iets moois en wonderlijks open...

Van nationale Gedichtendag naar Poëzieweek

Sinds 2000 wordt in Nederland en België elk jaar eind januari poëzie extra in de kijker gezet. Op initiatief van Poetry International werd de laatste donderdag van januari officieel uitgeroepen tot Gedichtendag. Een breed samenwerkingsverband van dichters, literaire organisaties, scholen, bibliotheken en andere verenigingen zorgde ervoor dat de donkere januaridagen in de Lage Landen sindsdien een poëtische invulling kregen. Door het grote succes van de Gedichtendag werd in 2013 beslist om Gedichtendag uit te werken tot een volledige Poëzieweek.

Knokke-Heist: dè poëziebadplaats bij uitstek

In Knokke-Heist gaan we nog een stapje verder en laat de bib je in zijn poëzietuin zelfs een hele maand pakkende gedichten en wijze quotes ontdekken. Je kunt er ook gratis de poëziebundel “100 woorden positiviteit” verkrijgen, een bloemlezing met hartverwarmende boodschappen van inwoners en fans van Knokke-Heist. Dit lyrische hebbedingetje vol rooskleurige impressies is het ideale antidotum tegen coronadipjes en -verzuring.

De bib op een zucht van de zee

De bib is ook de ideale uitvalsbasis om de poëtische beeldenwandeling “Op een zucht van de zee” aan te vatten. Langs zee en strand leidt de poëzie van Maud Van Hauwaert je via 5 monumentale kunstwerken uiteindelijk naar de elegante padoekzitbanken op het Van Bunnenplein waar de verlichte poëtische verzen van Maud letterlijk tussen je benen doorgolven. Ook deze verzorgde brochure vol Zee- en Sehnsucht kun je in de poëzietuin van de bib zomaar gratis meeplukken.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter