Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Werkzaamheden heraanleg Elizabetlaan in Heist

Vanaf donderdag 11 februari 2021 wordt de Vlamingstraat tussen de Heistlaan (Kerkstraat/oprit Delhaize) en Vuurtorenstraat weer opengesteld voor het verkeer. Ook de handelszone Delhaize is dan opnieuw bereikbaar via deze straat (in- en uitrit Delhaize enkel via Vlamingstraat). De aannemer start vervolgens met de aanleg van de rotonde op het kruispunt van de Heistlaan en Elizabetlaan. Dit ronde punt zal afgewerkt zijn op 30 juni 2021.

Zuidzijde Elizabetlaan tussen Zeebrugge en Vlamingstraat afgesloten

De rijbaan ten zuiden van de Elizabetlaan (E34) tussen Zeebrugge en Vlamingstraat wordt vanaf 11 februari 2021 afgesloten. Het doorgaand verkeer verloopt dan in beide richtingen via de noordzijde van de Elizabetlaan tussen Zeebrugge en de Vuurtorenstraat. Ter hoogte van de Vuurtorenstraat wordt het verkeer komende van Zeebrugge opnieuw naar de zuidzijde geleid. De tramhalte Dijk richting Knokke krijgt een tijdelijk tramperron.  

Gewijzigde rijrichting in Vuurtorenstraat en Elizabetlaan  

De richting in de Vuurtorenstraat wordt omgekeerd en verloopt dus vanaf de Kerkstraat naar de Elizabetlaan. Het verkeer op de zuidelijke rijbaan van de Elizabetlaan tussen Vuurtorenstraat en Vlamingstraat wordt eveneens omgekeerd in de richting van Delhaize. Het wegrijden vanuit dit winkelcentrum verloopt via Vlamingstraat en Kerkstraat.  

 

Elizabetlaan tussen Krommedijk en Heldenplein en Heistlaan tussen Marktstaat en St.-Antoniusstraat afgewerkt tegen 30 juni 2021

De werken aan de noordelijke rijbaan van de Elizabetlaan tussen Krommedijk en Heldenplein blijven ondertussen gewoon verder doorlopen en moeten afgewerkt zijn tegen 30 juni 2021. Het verkeer vanuit Knokke blijft omgeleid via de Anemonenlaan en Zeedijk. De werken in de Heistlaan tussen de Markstraat en St.-Antoniusstraat zijn sinds 14 januari 2021 opgestart. De einddatum van deze renovatie is voorzien op 30 juni 2021.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter