Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Coronaproof winkelen en terrasjes doen in Sluis

Vanaf woensdag 28 april 2021 worden een aantal coronamaatregelen in Nederland versoepeld. Zo kun je in onze grensgemeente Sluis weer zonder afspraak winkelen in niet-essentiële winkels en mogen horeca-uitbaters hun klanten ontvangen op het terras. Zowel bij het shoppen als op de terrassen gelden er echter strikte voorwaarden die anders zijn dan in ons land. De belangrijkste sommen we hieronder even voor je op.  

Winkelen
Niet-essentiële winkels mogen open zijn van 6 tot 20 uur. Essentiële winkels, zoals supermarkten, mogen weer volgens hun reguliere openingstijden open. Shoppen doe je in principe op je eentje. Kinderen tot en met 12 jaar vormen hierop een uitzondering. Er geldt een maximaal aantal bezoekers per winkel. Dit wordt bepaald door de winkeloppervlakte. Voor niet-essentiële winkels geldt maximaal 1 persoon per 25 m2. In niet-essentiële winkels mogen in elk geval 2 klanten per verdieping aanwezig zijn, los van de grootte van de winkel. Kinderen tot en met 12 jaar tellen hierbij niet mee. Een hulpbehoevende en ondersteuner tellen samen als 1 klant.

Terrassen
Horeca-uitbaters mogen hun terras buiten openstellen van 12 tot 18 uur. Terrassen buiten bij sportaccommodaties zijn uitgesloten van deze heropening. Er zijn vaste zitplaatsen en verplichte reserveringen. Reserveren mag voor maximaal 2 personen. Uitgezonderd van dit maximum per reservering zijn kinderen tot en met 12 jaar en personen uit hetzelfde huishouden. Reserveren aan de deur is toegestaan. Er mogen maximaal 50 mensen op een terras vertoeven. Het personeel is verplicht om te vragen aan bezoekers om contactgegevens beschikbaar te stellen ten behoeve van eventueel bron- en contactonderzoek. Er is geen zelfbediening mogelijk. Bezoekers mogen alleen binnen zijn om gebruik te maken van het toilet, de garderobe of om te betalen. Binnen is een mondkapje verplicht. Er wordt zoveel mogelijk contactloos betaald.

Voor alle info over de coronamaatregelen in Nederland:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openingsplan/stap-1-openingsplan

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter