Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Gemeentebestuur verzendt rouwkaartjes ter nagedachtenis van burgemeester Graaf Leopold Lippens naar alle inwoners en tweedeverblijvers 

Omdat het schepencollege heel wat verzoeken kreeg van inwoners en tweedeverblijvers die een rouwkaartje van wijlen burgemeester Graaf Leopold Lippens wensen, heeft het gemeentebestuur in overleg met de familie Lippens 40 000 exemplaren laten bijdrukken. Deze worden nu handmatig verzendingsklaar gemaakt en fasegewijs in de eerstkomende weken naar alle inwoners en tweedeverblijvers opgezonden.  

Gedicht O! ‘t ruisen van het ranke riet van Guido Gezelle
Op de voorzijde van het rouwkaartje prijkt een klassiek zwart-wit portret van de burgemeester. Aan de binnenkant is de 1ste strofe uit O! ‘t ruisen van het ranke riet van Guido Gezelle opgenomen.  Dit lievelingsgedicht van Graaf Lippens droeg hij ooit naar aanleiding van de 20ste verjaardag van zijn burgemeesterschap integraal en helemaal uit het hoofd voor in de schouwburg van het Cultuurcentrum Scharpoord.  

In de kleuren van het Zoute richting einder
De achterzijde van het rouwkaartje is een zwart-wit beeld van een strandhoofd dat bij hoogtij overspoeld wordt en waar de burgemeester in felrode jas en witte broek, de kleuren van het Zoute, nonchalant met zijn handen in zijn broekzakken door het zeewater stapt om zich richting einder te begeven.  

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter