Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Xavier Eltono geeft werf in Lippenslaan een kunstzinnige uitstraling

In het kader van het herstelplan zijn er momenteel werken bezig aan het kruispunt Lippenslaan - Elizabetlaan. Om de werf wat op te fleuren, ging de gemeente Knokke-Heist een samenwerking aan met de Franse kunstenaar Xavier Eltono. Hij plaatst een hele reeks van zijn kleurrijke creaties rond de werkzaamheden. Een hele beleving!  

De meest kunstzinnige werf van Knokke-Heist
Wegwerkzaamheden zijn nooit fijn maar wel essentieel. Via het kunstwerk van Xavier Eltono hoopt Knokke-Heist de werf wat op te vrolijken. Zijn jullie net zo benieuwd als ons naar het kunstwerk? Neem dan zeker eens een kijkje in de Lippenslaan aan het kruispunt met de Elizabetlaan.  

Wie is Xavier Eltono?
De Franse kunstenaar Eltono werkte de afgelopen tien jaar in Madrid en Bejing en woont nu in Zuid-Frankrijk. Hij gebruikt de openbare ruimtes als steun, atelier en inspiratiebron. Het gevoel voor wat er rondom hem gebeurt, is een van de belangrijkste hulpmiddelen bij het creëren van zijn werken. Zijn oeuvre is te bewonderen in de straten van meer dan negentig steden en in heel wat wereldbefaamde galeries en musea, waaronder het Tate Modern en Fundacion Miro.  

Wegwerkzaamheden Frans Desmidtplein – Elizabetlaan
Het gemeentebestuur heeft de ambitie om het Burgemeester Frans Desmidtplein, het stukje Elizabetlaan tussen het Abraham Hansplein en de Lippenslaan en het kruispunt van de Lippenslaan en Elizabetlaan te transformeren tot een kwaliteitsvolle, aantrekkelijke en (verkeers)veilige publieke ruimte. Ook de riolering wordt in het volledige projectgebied vernieuwd waarbij uitgegaan wordt van een gescheiden stelsel. Tijdens deze werken is er voorzien in een efficiënte omleiding en blijven alle handelszaken toegankelijk.  

Voor meer informatie over de werken kan je terecht op onze website.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter